Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 3281
Ja estan fetes el 50% de les rajoles del mural i les autoritats han acompanyat la visita de Gustavo a la teulera de Can Benito

El conseller de Turisme i Esports, Jaime Martínez, ha visitat la Teulera de Can Benito per veure el mural que l'artista Gustavo està preparant per a la seva instal·lació a Cala Rajada. Durant la visita, Martínez ha estat acompanyat pels batles de Campos i Capdepera, Sebastià Sagreras i Rafel Fernández, així com la regidora de cultura de Capdepera, Carmen Corraliza.

El que han vist les autoritats és una part del segon mural que s'instal·larà al pantalà del moll de Cala Rajada. El comentari ha estat unànim. Si el primer mural és preciós, aquest és extraordinari.



La intensitat dels blaus del cel i de la mar són preciosos. és un encert la temàtica marítima d'aquest segon mural. El treball traspúa una gran dosi d'experiència tant per part de Gustavo com dels artesans de la Teulera  de Can Benito que, després de moltes proves, han trobat el color que Gustavo volia. I és que reflectir els colors de Gustavo en el complexe procés ceràmic no és fàcil.

Aquest serà el mural sencer:



Aquest segon mural tindrà les mateixes dimensions i característiques que l'anterior 64m2 (4x16m) i ha estat concebut per l'artista per a completar l'obra ja iniciada. El nou mural estarà ubicat a continuació del que ja està instal·lat, a la seva esquerra, amb una separació entre ambdós de 16 metres, i seguirà els mateixos patrons que el primer. 



Durant la seva visita, el conseller de Turisme i els batles de Capdepera i Campos així com la regidora de cultura de Capdepera i alguns espònsors han pogut veure els gairebé 8 metres de rajoles ceràmiques ja fetes i que Gustavo supervisa periòdicament una a una.  



Gustavo, com a bon amfitrió, ha fet una visita guiada explicant tot el procés de confecció del mural.





Dia 27 de maig s'inaugurà el primer mural. No han passat 7 mesos i Gustavo ja presenta el que serà el segon mural. Es preveu que passades les festes de Nadal el mural estigui acabat i que comencin les obres que, probablement, estiguin acabades a finals de febrer o principis de març.

Tant el Conseller com el batle de Capdepera han volgut destacar que aquest mural és una donació de l'artista al municipi de Capdepera i, igual que es va fer amb el primer, està sufragat a través de patrocinadors privats sense que suposi cap despesa per a les administracions públiques. 



El mural és ple de bells detalls que acompanyen als personatges principals.



Tant per les seves dimensions, com pel seu finançament, el dos murals plegats de Gustavo al moll de Cala Rajada suposen un nou concepte en el disseny de l'art públic. Ja hi ha públic especialitzat que demana com s´ha gestat, quin procés ha seguit per aconseguir una implicació tan gran de l'artista en una població. 



Cap Vermell sempre hem estat seguidors i admiradors de l'obra de Gustavo. Desde la més absoluta subjectivitat volem donar l'enhorabona una altra vegada a Gustavo i manifestar l'agraïment per l'altruïsme de l'artista vers Capdepera i que ja frissam de que el mural s'instal·li al moll vora el seu germà.



espònsors