Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2764
L'obra de JK Toole va ser comentada a la primera tertúlia del nou curs del Club de lectura




El club de lectura de la biblioteca de Capdepera inicià la nova temporada amb la tertúlia al voltant del llibre de John Kennedy Toole "La conxorxa dels enzes". 

Així, el divendres 27 de setembre, els tertulians habituals (amb alguna incorporació nova), prop de trenta, van comentar les impressions personals sobre l'obra "mestra" d'aquest autor de Nova Orleans.  Les bibliotecàries ens van preparar un full d'informació de l'autor i de l'obra que aportà algunes dades biogràfiques de l'autor.



Alguns comentaren la seva dificultat per llegir el llibre (tenia molt a veure la "peculiar" personalitat del protagonista), que va tenir diverses valoracions per part dels lectors. Això sí tots coincidiren en que es tracta d'una gran novel·la amb un tractament dels personatges molt acurat, una forta crítica social  (en certa mesura vigent a l'actualitat), i un llenguatge i estructura molt complexa... a més no deixa indiferent al lector.



Després de parlar dels personatges i les situacions un tant "surrealistes" del llibre van preparar el calendari pel proper "curs" del club de lectura, és a dir se van triar alguns dels llibres i dates disponibles.
 
Com cada tertúlia van acabar amb un sopar aportat pels propis lectors. Aquesta vegada van fer una torrada al pati de la biblioteca tot recordant una de les feines de Ignatius, com a venedor de salxitxes pels carrers del barri francès de Nova Orleans. A més hi havia amanides i postres i, allargant la tertúlia, una sobretaula informal parlant de llibres.





Per cert el proper llibre a llegir és Madame Proust i la cocina kosher de Kate Taylor, que podeu passar a recollir per les biblioteques de Capdepera i Cala Rajada. La tertúlia serà dia 14 de novembre, per bé que encara s'haurà de confirmar la data.