Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2410


 Van apareixent noves fornades de músics en el panorama illenc, de músics amb una preparació cada vegada més sòlida i, per tant, amb una oferta de major qualitat. I especialment en el món del jazz, un gènere que aquí sempre ha estat no ja minoritari, sinó fins i tot residual, ara van apareixent nous talents i noves formacions – fins i tot big bands – que estan situant aquesta música en nivells de prestigi i acceptació com els que assoleix en els països musicalment avançats.

D’aquests joves talents de què parlam, en vam tenir un bon tast el passat dissabte dia 19, a la plaça de l’Orient, a càrrec del Josep Sastre Trio. Encapçalat per aquest jove saxofonista, i molt ben secundat per Sergi Sellés (teclats) i Toni Beltran (bateria), el grup ens va oferir un repertori perfectament escollit, que abastà des d’algunes de les bossa nova que indefectiblement interpreten els músics de jazz, i que són tan agradables d’escoltar, fins a un conjunt d’estàndards que avui ja s’han d’incloure en el corrent de la música clàssica del segle XX.


 Sense desmerèixer l’aportació dels seus acompanyants, el cert és que Josep Sastre es va imposar al llarg de tota la vetllada, des de la seva solvència tant per a exposar els temes que el trio va anar interpretant com en un variat repertori d’improvisacions de qui, com va quedar demostrat, posseeix la tècnica imprescindible per a jugar a recrear melodies i fer-nos-les arribar amb una veu nova.

Molt bona vetllada, per tant, seguida majoritàriament des de les terrasses dels establiments que envolten la plaça de l’Orient, que, aquests sí, penjaren el cartell de “localitats esgotades”.