Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2356

Ha presentat a Lluc una col·lecció de les 50 teules pintades per contribuir a restituir les pèrdues materials i econòmiques que causà el cap de fibló que afectà greument Lluc.

 L’artista GUSTAVO, que ja participà en la campanya Salvem es Guix amb el seu dibuix “el ca de la Serra”, ha presentat els 50 exemplars per tal de poder ajudar a la recuperació econòmica del Monestir.

 De cada exemplar es fa una sèrie de 50 teules, numerades i signades, que es podran aconseguir mitjançant el donatiu de 50€.


Es podran adquirir al Monestir de Lluc o a través de la pàgina web del Santuari de Lluc http://www.lluc.net

Seran un total de 2500 teules amb les que es podrà aconseguir una recaptació neta de 80.000€

El projecte  ENTRE TEULES -GUSTAVO. Teules per a Lluc-, conjuga i interrelaciona la intervenció artística sobre un objecte i la utilitat de l’esmentat objecte i la solidaritat i complicitat amb una causa d’un dels llocs més emblemàtics de Mallorca.

Gustavo ha convertit la teula àrab –també anomendada mallorquina-, un objecte tan comú com útil, en objecte artístic a l’abast de tothom per la qual cosa, la comunitat religiosa n’hem d’estar-li molt agraïts, ha manifestat el Prior de Lluc, Antoni Vallespir.

Per la seva part Gustavo s’ha mostrat molt content de l’acollida d’aquesta proposta i de poder contribuir amb aquesta causa tan necessària en un lloc tan emblemàtic de la Serra de Tramuntana, patrimoni de l'humanitat, del que tots ens hem de sentir responsables.

Aquí teniu el cartell anunciador de la proposta que podeu ampliar clicant damunt i, si voleu, triar-ne alguna per contribuir a aquesta noble causa.

 Miquel Torres, mestre artesà i propietari de la teulera Can Benito del municipi de Campos ha explicat que les teules s’han fet en un procés artesanal de dues coccions a 1000ºC. La relació de la teulera Can Benito i l’artista Gustavo és molt intensa ja que allà s’han fet les rajoles del mural del moll de Cala Rajada que Gustavo va donar al municipi de Capdepera.

Al mateix acte, l’artista Gustavo ha fet donació d’un quadre al Museu de Lluc pel qual el prior s’ha sentit molt satisfet ja que suposa incrementar el patrimoni de Lluc i mica en mica convertir aquest museu en referènciade l'art contemporàni de l'illa. Una vegada més Gustavo ha fet mostra de una gran generositat i solidaritat vers els més necessitats, la qual cosa l'honora i molt. Una vegada més, enhorabona, Gustavo!