Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 1422
Fa vuit dies que es prepara l'espai on es situarà el mural

La setmana que ve començaran a posar les rajoles i l'enllumenat El president del Govern balear, José Ramón Bauzá, ha visitat aquest migdia, juntament amb el conseller de Turisme i Esports, Jaime Martínez, les zones turístiques de Capdepera i Cala Millor, on han mantingut reunions amb les associacions hoteleres d’ambdues localitats.

Bauzá ha visitat també l'espai on l'artista Gustavo Pañalver realitzarà un mural ceràmic instal·lat a l’espigó del port de Cala Rajada. L’obra, de 64 metres de superfície, estarà composta per 1.700 rajoles.


Ha estat una recepció molt emotiva per al pintor que ha tengut l'oportunitat d'explicar-li in situ la feina que s'ha fet fins ara.
Si, fins ara, era el Conseller Martínez qui havia fet el seguiment més directe de del mural, visitant la teulera Can Benito de Campos; ara és el president qui vol recolzar aquesta obra d'art pública de grans dimensions, única a les Illes Balears.El president Bauzá considera aquesta obra com a model a seguir per a intervencions artísitiques en espais públics ja que s'ha finaçat íntegrament per patrocinadors privats i permetrà, en temps de crisis, disposar d'un atractiu turístic més de gran qualitat a Cala Rajada.Per la seva part, el Conseller de Turisme destacà que desde les administracions ens ens hem de cansar d'agrair al patrocinadors les seves aportacions. Recordem que són: ASOCIACIÓN HOTELERA FIRSTSUN, BODEGUES MACIÀ BATLE, COEXA, S.A., ELECTRO HIDRÁULICA LLEVANT S.A., GRUPO CAP VERMELL, REGINA ZIEGLER & WOLF GREMM, SORAT HOTELS DEUTSCHLAND, TEULERA CAN BENITO i VIAJES SIDETOURS S.A.

Axí mateix, recordà que no es poden mesclar les necessitats d'inversió del moll, que correspon a PORTS, que per el qual disposen d'un pressupost molt reduït, amb el mural de Gustavo on cap institució pública aporta doblers del seu pressupost.

Gustavo, explicà el títol del mural: "Grup de músics desfressats, esperant el vaixell de l'alegria" i manifestà la voluntat de fer objectes de merchandising de qualitat per generar uns recursos a les arques municipals que puguin fer front qualsevol despesa de manteniment.

El batle, Rafel Fernández, comentà que Capdpera ha d'estar orgullós d'aquesta obra artística pública i que les despeses de l'assegurança de responsabilitat civil que ha d'assumir l'Ajuntament estan incloses en la pòlissa municipal que te subscrita el municipi.

En aquests moments l’espigó del moll està gairebé a punt per començar a col·locar les 1700 rajoles que conformaran el mural i que tendrà unes mides de 16 per 4 metres. Es preveu que el muntatge quedi enllestit en unes setmanes i d’aquesta manera es pugui inaugurar el mes de maig.

 

 Les obres s'iniciaren dia 7 d'abril, una vegada que PORTS acabà de instalar els morts dins les aigues del port.

 Han estat vuit dies de feina molt intensa per tal de deixar a punt el bastiment on es col·locaran les rajoles. A les fotos següents podeu veure, pas a pas, la feina feta:

El mural ceràmic anirà encabit dins del mur de formigó. Per això s'ha fet un marc d'entre 8-12 cm de profunditat.La feina amb la radial i els compresors per tal de preparar adequadament el mur ha estat molt dura. Però aquesta feina serà la que permetrà oferir la màxima seguretat els dies de temporal així com dificultar qualsevol acte vandàlic.

Gustavo ha fet un seguiment, diari de les obres. A peu d'obra ha conegut les particularitats de la feina amb els treballadors.Una vegada aconseguida la profunditat necessària s'ha recobert la superfície i tractat els desperfectes de la zona amb un ciment especial de màxima flexibiltat i resistència.


Les plomades ja estàn tirades i sols falta la feina de nivellar la zona per começar a posar les rajoles. Llavors, per acabar, s'instal·larà l'enllumenat.

Des del passeig marítim ja podem imaginar-nos l'impacte visual que ens oferirà. Sens dubte, una gran obra.