Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 3244
La teulera de Can Benito treu del forn les darreres rajoles



Un projecte esponsoritzat per: ASOCIACIÓN HOTELERA FIRSTSUN, BODEGUES MACIÀ BATLE, COEXA, S.A., ELECTRO HIDRÁULICA LLEVANT S.A., GRUPO CAP VERMELL, REGINA ZIEGLER & WOLF GREMM, SORAT HOTELS DEUTSCHLAND, TEULERA CAN BENITO, VIAJES SIDETOURS S.A.

Cinc mesos de feina han fet falta per completar les 1700 raojes del mural ceràmic més gran de les Illes. Aquesta web ha anat explicant pas a pas, amb fotos de les diverses etapes en que Gustavo ha anat supervisant rajola a rajola aquest mural.



Aquest absurd personatge (i)reial posa fi al mural que pròximament arribarà al moll de Cala Rajada. De fet, ja s'està encapcetant delicadament per tal que arribi aquí a finals de la setmana que ve i quedi a punt per fixar-se a l'escullera del moll.

També hem sabut que el mural estarà il·luminat amb luminàries led, de la tecnologia més moderna.



Ha estat un procés artesà des de l'elaboració de les rajoles amb terra de Vilafranca.



Les rajoles es sequen al llarg d'una setmana abans d'entrar al forn per primer cop, en una primera cocció de 1005ºC.



Llavors les rajoles es "pinten", impregnant d'unes pigmentacions de colors que segueixen la plantilla tamany 1:1






Les tècniques que han fet aquesta artística labor són Marga i Miquela.



També s'han fet rajoles amb els personatges del mural per a un futur merchandising i que Gustavo signa personalment.


Una feina artesanal amb un resultat magnífic.



El mural també ha estat visitat pel Conseller de Turisme del Govern Balear, Jaime Martínez; amb els batles de Campos i Capdepera.


 També participà en la visita José Marcial Rodríguez Díaz, director gerent de l'Agència de Turismo de Balears (ATB). Tota la comitiva es mostrà molt interessada en conèixer directament tot el procés d'elaboració del mural ceràmic i mostren els seu convenciment que serà un atractiu turístic de primer ordre per a una destinació madura com és Cala Rajada.





Tots pogueren departir i escoltar les extenses explicacions de Gustavo, amb tota casta d'anècdotes, que ja té aquest mural.




El batle de Capdepera i el Conseller de Turisme (que també és el responsable de Ports de les Balears) ultimàren detalls tècnics per comerçar l'instalació el més aviat possible. Es preveu inaugurar-ho abans de Pasqua.



En definitiva, tots mostraren la seva satisfacció tant per la capacitat artística de Gustavo, la seva energia, el seu vitalisme optimista com per la seva capacitat de cercar les sinèrgies necesàries a través de patrocinadors privats que han fet possible el projecte sense que suposi cap despesa per a les administracions públiques. Recordem que els patrocinadors són: ASOCIACIÓN HOTELERA FIRSTSUN, BODEGUES MACIÀ BATLE, COEXA, S.A., ELECTRO HIDRÁULICA LLEVANT S.A., GRUPO CAP VERMELL, REGINA ZIEGLER & WOLF GREMM, SORAT HOTELS DEUTSCHLAND, TEULERA CAN BENITO i VIAJES SIDETOURS S.A.



El projecte ja ha tengut un ressò mediatic molt important que ha sorprès al propi Gustavo, ja que tots els mitjans de comunicació han mostrat el seu interès pel projecte molt abans de que estigui acabat. Nosaltres n'hem seleccionat una mostra, clicau damunt per llegir-ho:





       .

     .



IB3 també l'ha entrevistat. Aquí teniu els vídeos: