Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 1922

Albert Pijoan i Hereu, primer premi per “El contracte”.
Montserrat Espallargas Barceló, segon premi per "Els anys romputs". Premi local declarat desert.




Els Ploma de ferro, organitzats anualment per l’Ajuntament de Capdepera, aquest mes d’octubre assoleixen la seva XXI edició, amb 46 narracions presentades en la categoria adulta i 60 en la juvenil (resolta el passat mes d’abril).





Els guanyadors d’aquesta categoria adulta han estat: Albert Pijoan i Hereu, de Calafell (Tarragona), sota el pseudònim Hermògenes, que ha obtingut el primer premi amb “El contracte”, valorada en 600€ i un guardó; el segon premi ha estat per a Montserrat Espallargas Barceló, de Terrassa (Barcelona), sota el pseudònim Jordi Duroy, valorat en 300€ i un guardó.

Albert Pijoan no pogué recollir el premi perquè era a Xile, tot i que va enviar unes paraules a través de la seva "medium" Maria Melià on destacà els premis Ploma de ferro com uns dels més prestigiosos guardons de la literatura catalana.

Ambdues narracions tracten el tema de les relacions personals però des d’estils narratius molt diferents. “El contracte” amb una gran dosi d’humor i acidesa, mentre que “El anys romputs” està marcada per un fort lirisme.

 Aquí teniu les intervencions dels guardonats:








Una edició modesta que apel·la a la dignitat de la llengua catalana davant el fort retrocés que està patint, una forta reducció pressupostària i la col·laboració d’entitats i organismescom l’associació cultural Cap Vermell, el Consell de Mallorca, l’IES Capdepera  i diferents departaments municipals.

Seguint la línia encetada l’any passat, s’han mantingut dues categories del premi, amb un jurat diferent per a cadascun. En el cas de la categoria adulta n’han format part: Miquel Àngel Lladó Ribas, Antoni Xumet Rosselló i Rosa Planas Ferrer; i en la categoria juvenil: Marina Valero Mut i personal del Servei d’Assessorament Lingüístic municipal.

 

El lliurament d’aquests premis ha estat el divendres dia 25 d’octubre, a les 20h, al Teatre de Capdepera, i com a cloenda ha comptat amb un concert  subvencionat pel Consell de Mallorca dins el cicle Cultura en Xarxa,  SaxAcord, homenatge al tango, interpretat per la gabellina Marina Moyà al saxo i Ivana Mirkov a l'acordió.

 


Aquí en teniu un tast del bell colofó d'aquest clàssic acte cultural del nostre municipi:






Les obres guanyadores d’aquesta edició en propers mesos es publicaran en format digital a la web municipal i a aquesta revista