Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 3043
L'obra In the backyard, de Jaume Miró, participarà en el circuit de teatre més important en llengua catalana


L'any 2011 obtingueren el segon premi d'art jove de teatre de les Illes Balears

E
strenada a Capdepera ara fa un any, amb una molt bona crítica, al llarg del 2012 han realitzat més de 20 funcions arreu de l’illa, a més de matinals per a Instituts d’ensenyament secundari.

L'obra “In The Backyard” (Al pati de darrere) de Jaume Miró, ha estat seleccionada per a formar part dels espectacles de la Xarxa Alcover 2013/14. Per a aquells que no ho tenguin clar, direm que la Xarxa Alcover és una entitat que associa teatres, municipis i persones que treballen per a consolidar gires d’espectacles teatrals en l’àmbit geogràfic de la llengua catalana.

A més de l'emoció pròpia del moment, els membres de "Noctàmbuls" ens han manifestat "que el fet una companyia  sigui seleccionada per a representar les Balears dins el circuit de la Xarxa, entre tot el ventall d’opcions de la nostra comunitat autònoma, és un honor i una gran oportunitat, sobretot en l’actual conjuntura econòmica tant pel que fa a l’àmbit cultural com en la resta, així com una gran alegria a nivell professional"


foto del dia de l'estrena


 

La Xarxa Alcover parteix de dues consideracions bàsiques:

1. La voluntat de promoure la circulació i la contractació d'artistes i d'espectacles teatrals que desenvolupen la seva tasca en català, reforçant l'agermanament cultural de les Illes Balears, Catalunya, Andorra, la Franja de Ponent i el País Valencià.

Al voltant del teatre, aquestes persones i municipis s'apleguen per iniciar una vertebració cultural que possibiliti l'intercanvi d'experiències i alhora generi una marc comú de treball.

 

2. El predomini dels criteris culturals sobre els comercials en la promoció dels espectacles i companyies Xarxa Alcover.

El Projecte Alcover, embrió de l'actual Xarxa Alcover, va prendre forma al llarg de 1995.Gràcies a una sèrie de trobades entre professionals vinculats a la creació, la gestió i la programació teatral, es va perfilar un ideari, es va realitzar una primera selecció de companyies i es va concretar un calendari d'actuacions que s'iniciava el Gener de 1996.

L'activitat del Projecte Alcover es desenvolupà ininterrumpudament des del 1996 fins al 2011. Hi van participar 62 companyies teatrals de Catalunya, País Valencià i les Illes Balears, amb un total de més de 300 representacions teatrals.

l passat mes de setembre de 2011 es va constituir a la Fira de Tàrrega la Xarxa Alcover, de la qual formen part més de 30 entitats i institucions públiques, i que té per objectiu l’intercanvi d’espectacles i la professionalització del sector teatral. La iniciativa pren el relleu del Projecte Alcover. Capdepera forma part de la Xarxa Alcover.

Els altres espectacles seleccionats són:

  • L’altre  espectacle seleccionat de les Illes Balears  és “Lucrècia o Roma Libre” de Joan Ramis i Ramis de la companyia Baraka.
  • De la comunitat Valenciana hi trobam Harket (Protocolo) de la Companyia PanicMap
  • I de Catalunya “Que vaya Bonito” de la Companyia Teatro Cercano i “Temps” de “Teatre de Guerrilla”

Els representants de la Xarxa Alcover ha manifestat que "Aquest any ha estat molt difícil escollir els espectacles, ja que la qualitat i l'interés artístic eren molt elevats. Donam les gràcies a totes aquelles companyies que van optar a ser Espectacle Alcover d'aquesta temporada i que finalment no van ser escollides. A totes elles, moltes gràcies"

Quant a les perspectives de Noctàmbuls ens han dit que "de moment podem dir que a l’agost tendrem funció en el Teatre Romà d’Alcúdia i per l’octubre serem a Lliçà de Vall ( Catalunya)"

Cap Vemell vol sumar-se efussivament a les enhoresbones del moment i desitjar-los una llarga i profitosa gira