Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2335

Tomeu Penya Íntim, un nou espectacle que recorre els teatres de les Illes. 


El cantautor farà un repàs al seus temes de més èxit el proper dissabte dia 6 d'octubre al Centre Cap Vernell a les 21h.

El 2011 comença amb un nou projecte per a Tomeu Penya, la gira "Íntim". Es tracta d'una nova versió del cantautor mallorquí on es presenta amb la única companyia de la seva guitarra i els cors de Simó (cantant de Gèminis). De nou la carretera serà el seu hàbitat natural, després de l'èxit d'acollida de "Sa força d'es vent", on Penya es va presentar amb 21 músics a l'escenari.

Tomeu Penya "Íntim" es un concert acústic del cantautor mallorquí on es fa un repassada als temes que més èxits li han donat i al seu darrer disc "Paraules que s'endú es vent" (treball que compta amb la participació de Paco de Lucía). Penya ha preparat un espectacle pels milers d'incondicionals que té. El repertori escollit ha estat molt pensat per oferir el millor de la llarga discografia del cantautor. Penya comenta que "ha estat un treball intens per resumir en la durada del nou espectacle tota la meva trajectòria sense oblidar aquelles cançons que sempre demana el públic".

La nova gira Tomeu Penya "Íntim "està pensada per a auditoris i teatres. Es tracta d'un espectacle de petit format on Penya vol gaudir del contacte proper del públic. L'escenari buit, tan sols amb Tomeu Penya i la seva guitarra aconsegueixen que l'espectador només gaudeixi de la música. Malgrat tot, Penya sap que la seva música es difícil d'escoltar d'asseguts; per això espera posar en peu a tots els auditoris de Catalunya, València i Balears pels que passa.

"Vull que el públic escolti les cançons, però també que s'hi identifiqui", declara Tomeu Penya. De fet, la diversitat d'assumptes d'aquest concert ofereix un "breu" repàs de la seva extensa trajectòria professional. S'hi apleguen algunes de les seves cançons més íntimes i romàntiques, però revestides d'uns nous arranjaments preparats per Tomeu Servera.

Tot i això, Tomeu Penya encara recorda aquell 1980, quan començà la seva trajectòria professional"després d'haver voltat pel món i d'haver cantat en diverses llengües". Fou llavors que inicià la seva carrera en català, "en un moment en què no estava de moda i quan tenia uns objectius ben clars", explica. A partir d'aleshores, no s'ha aturat i no pensa fer-ho de moment. "Encara ens queden moltes coses per fer i d'idees no en falten", afegeix tot xalest en referir-se a aquest nou treball com un repte, però també com un punt i seguit en la seva vocació.
Font: Grup Trui.