Imprimeix
Categoria: Fotografies
Vist: 1068

 

Com el seu nom científic indica (Fratercula arctica), el “fraret”  és una au de mida petita que viu al nord de l’oceà Atlàntic, al voltant de l’Àrtic. Viu gran part de la seva vida a la mar i quan és a terra ho fa per reproduir-se, preferiblement a illes de difícil accés on forma colònies. Les colònies més grans es troben a Islàndia i Terranova.

És un animaló molt vistós, amb un plomatge molt acolorit. Durant l’hivern els frarets viuen dispersos en l’oceà i s'alimenten de peixos de mida petita.

Ocasionalment, durant l’hivern, arriben a la Mediterrània. En Joan Sans ja n'havia fotografiat exemplars aïllats anys enrere, però aquest febrer en va localitzar tres.  A dos els va poder fotografiar de prop i a un tercer el va divisar més lluny.

Comentada la trobada a un company pescador, em comentà que ells també n’havien vist qualque vegada i que el seu pare solia relacionar la seva presència a un bon any de tonyines. Era una apreciació personal, sense cap fonament més enllà que la coincidència.





Mentre a l’estiu els habitants dels països nòrdics venen a Mallorca cercant el sol i la nostra mar, els frarets ens visiten durant l’hivern possiblement cercant el mateix.