Imprimeix
Categoria: Cultura
Vist: 1120
#diadademallorca2022  @obc 



 Divendres, 30 de desembre, en el marc dels actes del 31D a Capdepera se va presentar el llibre “ Versos per recitar” del nostrat Pere Orpí.  Aquest recull completa l’edició de l’obra poètica completa iniciada al  llibre "Versos per cantar”.


El llibre magníficament editat per Edicions Documenta Balear i Cap Vermell amb la col·laboració de l’Ajuntament de Capdepera, és un volum de més de 830 pàgines i més de 400 poemes que s’ha de llegir i assaborir lentament, en petites dosis, com ha comentat l’autor. 

En Josep Terrassa com a president de l’Associació Cultural Cap Vermell ha presentat l’acte agraint la presència del públic i cantaires, felicitant-se per l’edició dels versos de Pere Orpi.
 

L’acte ha continuat amb un breu i emotiu parlament de Miquel Flaquer “Recreo” elogiant la poesia de l’autor i el seu compromís personal.
 

 Joan Genovart va llegir l’escrit de Joan Cabalgante, absent per indisposició, en la que recorda que aquesta Opus Magna recull l’obra de tota una vida “...Es pot dir que l’obra de Pere Orpí entronca, des de la seva humiliat , amb el cant espiritual i amb la més prestigiosa tradició de la poesia catalana...”

La presentació pròpiament dita va acabar amb l’explicació de Pere Orpí de com ha estructurat el llibre, l’organització de continguts amb l’obra poètica editada i l’obra poètica inèdita i esparsa. També agraí el pròleg de Damià Pons Pons, l’anàlisi de Pere Rosselló Bover i l’epíleg de Miquel Flaquer. La seva intervenció acabà recitant una selecció de poemes de distintes etapes i temàtiques, culminant amb la lletra de l’Himne a Capdepera.   

                    
Les intervencions i les cançons les publicarem en posteriors articles. Esmentar també que cap membre de l'equip de govern més professional que ha tengut Capdepera es va dignar fer acte de presència. Cam va dir l'autor i poeta, "tampoc els hem trobat a faltar".


La segona part de l’acte va anar a càrrec de la Coral Gabellina i la Coral s’Alzinar, sota la direcció  d’Elionor Gómez- Quintero . La Coral s’Alzinar va interpretar tres nadales: la “Cançó del Timbaler”, “Alegres pregonan” i “Per damunt la neu” (Jingle Bells).



La coral Gabellina va interpretar la “Nadala dels Mariners”, “Noche de paz” i “Feliz Navidad”.





Conjuntament van interpretar “Anem a Betlem”; les escrites per Pere Orpí, “Pastorets de la serra” i “Anem pastors cap a Betlem”; i per acabar la tradicional “Adeste fideles”.



Cal destacar el bon acompanyament musical de les corals amb violí, trombó, piano i tamboret



L'acte acabà amb la tradicional signatura d'exemplars.



Enhorabona Pere i gràcies als cantaires i músics!


Pere Orpí és Premi Cap Vermell 2011 i Premi 31 de desembre de l'OCB

El llibre editat pe3r Cap Vermell i Documenta Balear amb la col·laboració de l'Ajuntament de Capdepera el podeu trobar a l'estanc den Pep Serra, Sa cerviseria i l'Herboristeria de Cala Rajada. Aquí podeu veure l'índex i el pròleg de Damià Pons:

http://www.documentabalear.cat/cataleg.php?id=862

http://www.documentabalear.cat/gestor/pdfs/obras/obra862pdf424.pdf