Imprimeix
Categoria: Cultura
Vist: 925





Molt sovint, en acabar un gran espectacle, els espectadors es remolinen en grups a la sortida, comentant i lloant als actors, artistes o com és en aquest cas, els músics protagonistes. 

Aquest passat diumenge, al concert de Santa Cecilia a l’auditori del Cap Vermell, no va ser d’altra manera, on la Coral Gabellina, la Coral S’Alzinar i el Centre Cultural Banda de Música de Capdepera, oferiren un magnífic espectacle, un ESPECTACLE en majúscules com tots els actors somiaven, després de la cancel·lació del concert del 2021, degut als diferents casos covid d’alguns dels actuants.

Diumenge 27 horabaixa, amb un auditori del Centre Cap Vermell quasi ple del tot, la Coral Gabellina començà la vetllada musical, oferint en primer lloc la “suite balear”, un pupurri complet de cançons d’arreu de les illes, que va fer embadalir als assistents. Després amb l’acompanyament d’acordió (Cati Alzina), de guitarres (Joana Colom i Elionor Gómez-Quintero) i el guitarró de na Maria Llull, ens interpretà un so popular canari (palmero sube a la palma) molt emotiu. Per acabar, en Pedro Llavates ens interpretà amb majestuositat, la cançó “Alma de Dios”. 



El torn de la Coral S’Alzinar començà amb la eurovisiva i popular cançó “Eres tu”, per continuar amb dues cançons conegudíssimes de la pel·lícula musical Hair (Good morning Starshine i Aquarius). 



Amb les corals baix de l’escenari, a l’espera de l’actuació conjunta, la Banda de Música es disposà per fer la seva actuació, mentres el seu “nou director” en Marc Forteza, volgué presentar a tots els músics presents (excusant les absències) i destacar les noves incorporacions. En primer lloc Interpretà un pasdoble “Gallito”, per després cedir la batuta a Yannick Wilken, presentat com a segon director, que dirigí Imagine de John Lennon amb el so dolç del trombó de Julià Ossès. 



Quan semblava haver-ho vist i sentit tot, aparegué Jeroni Alzina Moll “Jeroniet” per fer-mos bocabadar davant la seva interpretació de “Pequeña Czarda”, en una memorable interpretació en solitari (amb poc acompanyament), amb valentia, coratge i frescura, en Jeroniet ens mostrà com és de fàcil (per a ell) i difícil (per la resta) fer sonar el saxofón. En un anar i venir d’escales musicals, amb uns moviments de dits amb una destresa proverbial, amb sons quasi mai sentits en un saxo, en Jeroni i el seu saxo, ens feren passar més de set minuts de “èxtasi musical”, que tots els presents no desitjaven que s’acabàs mai, i quan arribà el final, tota la sala esclatà en una fortíssima ovació, bravos i aplaudiments que no haurien d’haver acabat mai.





Calmades les emocions, la Coral S’Alzinar tornà a pujar a l’escalonada per interpretar juntament amb l’acompanyament musical dels músics de la banda, una versió del musical “LaLaLand” en català, que varen ser molt aplaudits. 

Ja per anar acabant el concert, la Coral Gabellina acompanyà a músics i cantaires per interpretar “Cor de pelegrins” (de l’òpera Nabucco), i com a colofó final,  s’interpretà Himne a Capdepera d’Enric Pastor i lletra de Pere Orpí, amb una majestuosa interpretació que acabà amb una forta i llarguíssima ovació d'agraïment. 

No cal ni dir, que els comentaris a la sortida, anaren destinats al gust que passaren escoltant a uns i els altres, i com no, les lloances a en Jeroniet per la seva actuació.

Després del concert, l’Ajuntament oferí un petit piscolabis de xocolata amb ensaïmada a tots els participants de les corals i banda de música.

Que sigui per molts d’Anys. Visca Santa Cecilia i Visca la música.