Imprimeix
Categoria: Cultura
Vist: 1375


La dona al SAR
(Servei aeri de recerca i rescat)


Al Centre Cap Vermell fins dia 4 d'abril












Com si fos una continuació o segona part de l'exposició HIDROAVIÓ, Toni Alzina presenta una sèrie fotogràfica en color que sota el títol de SALVAMENT ens mostra el perfil femení del cos del SAR (servei Aeri de recerca i rescat) de l'exèrcit. Una visió de la professionalitat i la responsabilitat del dia a dia que desenvolupen les dones. Un col·lectiu que suposa el 14% de la plantilla. 



La presentació comptà amb una notable presència de públic ja que en Toni és una persona molt estimada a Capdepera. I en el capítol de les intervencions parlà el regidor de cultura, Pere Terrassa, l'artista, Sally von Stünzner i Carme Alzina, que interpretà dues petites peces musical amb el violí com a homenatge a aquestes dones.



La major part de les fotografies són en color i mostren la cara professional i femenina del SAR. Un tema poc conegut.
Fotografies amb una estètica molt particular que mostra el gran talent fotogràfic den Toni. 
Aquí podeu veure uns exemples però no deixeu de visitar l'exposició. Molt recomanable. 




En total són al voltant de quaranta fotografies fetes el darrer any. Un treball de minuciós i precís que cuida tots els detalls. 



L'acte de presentació fou molt concorregut. Ens quedàrem amb l'explicació de la història del SAR desde 1945 i  del rol creixent de la dona a l'exèrcit.



En Toni aprofita per agrair a M Àngela Melis, del servei d'assessorament lingüístic, la redacció dels textos i als mariners de cala Rajada la seva imprescindible col·laboració.