Imprimeix
Categoria: Cultura
Vist: 2314
Quatre mesos al Castell de Biesdorf per celebrar els 50 anys de la seva primera exposició allà. Inaugura dia 29 de novembre convidat pel senat alemany.



La vil·la del classicisme tardà, coneguda afectuosament com el "castell", es pot reconèixer de lluny gràcies a la seva impressionant torre octogonal. Aquesta casa senyorial és una joia del paisatge monumental de Berlín, en el qual només hi ha uns 25 castells i palaus. Avui, el castell de Biesdorf, com a galeria municipal del districte de Marzahn-Hellersdorf, mostra exposicions canviants d'art contemporani, així com una petita exposició permanent sobre la història de la casa amb entrada gratuïta. Schloss Biesdorf és un lloc per a una gran varietat d'esdeveniments: des de concerts i visites guiades fins a xerrades d'artistes passant per conferències o formats literaris. Hi ha prou espai, el castell té una superfície d'uns 3.300 metres quadrats i Gustavo ocuparà set sales de dues plantes.






Aquest és el magnífic espai on Gustavo farà la seva propera exposició per commemorar i celebrar que fa cinquanta anys de la seva primera exposició al llavors anomenat Berlin occidental. Ciutat que l'acollí i li permeté desenvolupar la seva carrera artística. D'aquí el títol de l'exposició: gracias, BERLIN!, que ell mateix ha retolat. Ara, convidat pel Senat alemany i el Departament de Cultura del districte de Marzahn-Hellersdorf.

Gustavo conserva moltes anècdotes d'aquella etapa als principis dels anys setanta quan passava de la zona occidental a l'oriental pel checkpoint Charlie, de com el seguien els de l'Stasi o com li robaren el rellotge i l'abric. També dels seus inicis a l'antic hospital de Bethanien, llavors ja reconvertit en multicentre cultural i artístic (quan aquí encara no sabíem el que era). Els seus primers contactes amb artistes dels orígens més diversos (grecs, turcs, romanesos,..)






Per tot això ha preparat una exposició antològica que al llarg de més de quatre mesos recorrerà tota la seva vessant creativa al llarg d'aquests cinquanta anys. Seran més de cinquanta obres de diferents formats que aportaran color, humor i crítica social a la gent que més ha estimat la seva obra. Es preveu que aquesta exposició sia un gran esdeveniment cultural a la capital alemanya i de retruc gran publicitat per Mallorca i Capdepera en concret. No és la primera vegada que ho deim: Gustavo és el millor embaixador del poble com a artista i com a persona compromesa social i cívicament. Si el Senat aleamuy li ret homenatge, tal volta sia l'hora que el Govern Balear li atorgui el PREMI RAMON LLULL que Cap Vermell reclama per a ell des de fa cin anys.

Així ho ha vist IB3: