Imprimeix
Categoria: Cultura
Vist: 1649
En el paper de la princesa Èboli, en una versió reduïda d'Euroclàssics.

 

Don Carlo és en origen una gran òpera amb música de Giuseppe Verdi i llibret de François Joseph Méry i Camille du Locle, basat en el drama Dom Karlos, Infant von Spanien de Schiller. Va tenir la seva primera representació al Teatre Imperial de l’Òpera l’11 de març de 1867.

Els fets històrics envolten i dirigeixen gran part del drama. Per Verdi aquesta òpera representava la lluita de la llibertat contra l’opressió política i religiosa, representades en els personatges com el de Felip II. La història es basa en conflictes en la vida d’el príncep Carles (1545-1568) després que la seva promesa, Isabel de Valois, es casés en lloc de amb ell, amb el seu pare el rei Felip II en compliment d’un dels acords adoptats en el tractat de pau que va posar fi a la guerra italiana de 1551-1559 entre les Cases d’Habsburg i Valois.

Aquesta versió centra la trama en el triangle amorós Carlo-Rodrigo-Isabel i li dona un nou tomb a l’argument orientant-lo vers la visibilitat LGTBI i contada a través de la veu de la princesa d’Éboli, dama de companyia de la reina, i empresonada no sabem perquè.


Esperam que arribi per aquests redols...