Imprimeix
Categoria: Cultura
Vist: 1979
L'artista assistí a l'acte de cloenda i lliurament de premis on tengué un merescut reconeixement

Fa quatre anys que el Mallorca Evolution Film Festival decidí implantar com a guardó del festival aquest personatge de Gustavo. De llavors ençà ha passat per les mans de grans personatges del cinema mundial: actors, actrius, directors, guionistes....Que recordem Dani Devito, Mads Mikkelsen, Melissa Leo, Ana d'Armes, Emma Suárez, Paul Haggis, Pilou Asbaek, Tobias Lindholm, Marisa Paredes i, enguany, el guardó d'honor ha estat atorgat a Asif Kapadia, guionista i director de cine d'ascendència índia que ha obtingut el premi BAFTA l'Óscar al millor llargmetratge documental 2016. 



El premi li fou lliurat el dia de la gala d'obertura del Festival, on manifestà que "Quan comences en això no penses en la trajectòria que tindràs. No ho fas ni pels diners ni pels premis ni per la fama. Ho fas perquè vols crear alguna cosa". Manifestà que es considera encara un aprenent i que "És igual d'on siguem, la nostra llengua o la nostra cultura. El cinema ens uneix. Ho fem perquè creiem que pot fer millor el món i unir la gent".



L'autor del llargmetratge de The Warrior i documentals com Diego Maradona o Senna, entre d'altres, oferí una roda de premsa l'endemà lluint l'EVO, el guardó del festival.





Dimarts, 29 d'octubre, Gustavo participà del glamuròs acte de cloenda i lliurament dels premis d'aquesta vuitena edició.



Gustavo departí amb Sandra Seeling, la directora del festival i amiga, de fa molts d'anys, del pintor.



També ho va fer amb Toni Bestard, a la catifa vermella. Bestard i Gustavo són grans amics ja que el primer va fer el documental de la volta a Mallorca en camell de Gustavo i Miquel Vidal. El director presentava la pel·lícula PULLMAN com a cloenda del Festival.





I a l'acte de lliurament de premis al Palau de Congressos de Palma, el guardó sempre fou omnipresent amb les posicions més diverses:


PALMARÈS COMPLET DEL EMIFF 2019:

- Premi Evolution Vision 2019: Asif Kapadia

- Premi Evolutionary 2019: Lena Headey

- Premi Evolutionary 2019: Guy Nattiv

- Millor Pel·lícula: ‘Love cuts’, de Costa Djordjevic

- Millor Director: Richard Wong, por “Come As You Are”

-Millor Actor: Grant Rosenmeyer (“Come as you are”)

-Millor Actriu: Kristina Jovanovic (“Love cuts”)

-Menció especial: Li Jinming (“Priestess”)

-Millor Guió: Barbara Daniel por “Damaged Goods”

-Millor Llargmetratge Documental: Gina Hole Lazarowich, por ‘Krow´s Transformation”

-Menció especial: Nata Moreno por “Ara Malikian: A life Among Strings”

-Millor Curtmetratge Documental: ‘Campesinos’, de Matias Bolla

-Millor Curtmetratge de Ficció: ‘Fuck you’, de Anette Sidor

-Millor Curtmetratge  Made in Baleares: ‘Playboys’, de Roxanne Paisan

-Millor Curt Documental Made in Baleares: ‘The Suitecase of Madame Colette’, de Joan Bonet

-Millor Vídeo Musical: Oren Lavie por “Second hand lovers” y Alina Maria Rancier por “Ay, Ay, I”

-Menció especial: Alexandra Gascón por “Qué calor!”

-Premi Evolutionary Island: Lene Borch Hansen y Anna Von Lowzow, por ‘Joern Utzon: The Man and the Architect"



El Festival Internacional de Cinema de Mallorca és reconegut com un dels festivals de cinema de més ràpid creixement a Europa, utilitzant pel·lícules internacionals per formar una comunitat creativa, permetent als cineastes independents sentir inspirats, connectar-se i prosperar en aquesta idíl·lica illa mediterrània. paradís, la "Sundance mediterrània"!

El programa d'EMIFF està organitzat per exhibir una barreja culturalment diversa, inclusiva i provocativa de llargmetratges, curtmetratges, documentals, vídeos musicals, pel·lícules infantils, pel·lícules experimentals, curtmetratges d'animació i projectes de realitat virtual.



El Festival Internacional de Cinema Evolution Mallorca té una clara vocació: PONT DE CULTURES - PONT DE PERSONES. Conegut com el centre per a la creació de xarxes, EMIFF reuneix les ments més brillants locals i internacionals del cinema a Palma. El festival d'aquest any ha projectat més de 100 projeccions, esdeveniments de networking, xerrades de panell, excursions a les illes i classes magistrals, atraient a més de 4.000 convidats de més de 30 països.



La secció Made In Balears de EMIFF ha presentat pel·lícules produïdes i dirigides pels cineastes més talentosos de les Illes Balears. Entre ells hi havia el documental de Llorenç Rosselló, sobre les inundacions de Sant Llorenç, on hi participava com a muntador Mateu Mercant.

Altres programes inclouen Evolution Edge, pel·lícules de directors nous i secundaris amb una visió diferent i avantguardista, i Wake Up Europe, pel·lícules i documentals que destaquen històries d'Europa i els seus voltants.

EMIFF s'enorgulleix d'haver estat un dels "50 millors festivals de cinema que val la pena pagar" de MovieMaker durant dos anys seguits, a més d'aparèixer en la llista de les 100 autopistes millor revisades durant sis mesos seguits, situant-se en el top 1.5 % de més de 8,000 festivals de cinema i mercats creatius a tot el món.