Imprimeix
Categoria: Cultura
Vist: 2432
 


La viuda de l’escultor Arman, va visitar l‘obra d’aquest autor ubicada al passeig de Cala Gat, acompanyada pel galerista Juan Guaita i el dissenyador de joies Chus Bures










Corice Canton, la viuda de l’escultor Arman, va visitar l‘obra d’aquest autor ubicada al passeig de Cala Gat acompanyada pel galerista Juan Guaita i el dissenyador de joies Chus Bures.

L’escultura fou instal·lada entre 1984 i 1985, i forma part de la col·lecció d’escultures de la Fundació Bartomeu March Servera. Està situada a la placeta a la qual ha donat nom l’escultura, el racó de ses Àncores, just al costat d’una de les entrades del Palau March, “Sa Torre Cega”.

L’obra, coneguda com a l’escultura de ses ancores, respon al que ARMAN anomenava “acumulacions”, i que l’artista considerava que existien sols a partir del moment en què era impossible identificar el nombre d’elements assemblats. Tot plegat interpretat des de la ironia vers la societat consumista i amb gran un sentit de l’humor.

Armand Pierre Fernandez (1928-2005), fill d’un antiquari espanyol procedent de Niza, al principi va viure a Paris, on formà part del grup “Nuevo Realismo”, especialment vinculat amb Yves Klein.

Corice Canton, que fou una de les muses d'Andy Warhol, ja va ser a Cala Rajada durant la realització de l’escultura, i és, des de la mort d’Armand, la guardiana del seu llegat. Ara, durant una visita a Europa, aquest important personatge del mon artístic novaiorquès ha recalat a Cala Rajada per tal de visitar l’obra del seu marit.