Imprimeix
Categoria: Cultura
Vist: 1886
El còmic "De les criatures del bosc" s'inclou en l'exposició sobre la vida i obra del poeta Andreu Vidal a La Misericòrdia



El còmic "De les criatures del bosc", amb il·lustracions de Pau Arévalo i text de Jaume Miro (Ed. Del Despropòsit, 2014) s'inclou en l'exposició sobre la vida i obra del poeta Andreu Vidal (1959 -1998) que s'exhibeix al Centre Cultural de La Misericòrdia fins el 8 de juny amb el títol "Restar per sempre en la cosa mirada". Es tracta del còmic basat en el suïcidi de la jove parella d'amics d'Andreu Vidal - Andreu Cloquell i M. Antònia Padró- que tant va impactar al multidisciplinar creador palmesà. No debades, el seu poema "De les criatures del bosc" està dedicat a la memòria de l'amic Cloquell. 

 
"Restar per sempre en la cosa mirada" serveix per tornar la mirada als anys 80 i la incipient cultura alternativa d'aquell temps: begudes d'absenta al Marsella de Barcelona i copes de vi al París-Texas del barri del Terreno; aventures literàries en forma de revista - Blanc d'Ou, Tafal...- i personatges d'interès com ho són Àngel Terrón, Andreu Terrades, Tomeu Cabot, Rafel Joan o Miquel Barceló, per citar-ne només alguns. La comissària de l'exposició és Magdalena Aguiló Victory, que ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Mallorca Literària i de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca.