Imprimeix
Categoria: Cultura
Vist: 1863


Dia 6 d’abril va tenir lloc  a l’auditori del Centre Cap Vermell de Cala Rajada el Concert Coral de Pasqua de la Coral S’Alzinar, enguany compartit amb l’actuació de l’Orfeó de l’UIB. El concert organitzat per la regidoria de Turisme va ser tot un èxit de públic i un gaudi pels amants de la música.

El concert va tenir tres parts ben diferenciades. Primerament va actuar la Coral s’Alzinar (això sí, després d’una llarga introducció en varis idiomes)  sota la direcció de Elionor Gómez-Quintero i l’acompanyament de Maria Antònia Gomis. En aquesta primera part poguérem escoltar Panis Angelicus de C. Franck, Laudate Dominum de WA Mozart, Alleluia de D. Buxtehude, Chorus 38 – 42 Messias de GF Händel, Hymne de F. Mendelsshon i  Glòria d’ A. Vivaldi.  A més de tot el treball en conjunt dels cantaires, cal destacar l’intervenció de na  Bàrbara Femenies com a solista, tot un luxe i un gaudi pels oients. Una gran actuació de la nostra coral que el públic premià amb una forta i llarga ovació.





La segona part va anar a càrrec de l'Orfeó de l’Universitat de les Illes Balears. L’orfeó va ser creat durant el curs 1995-96 per Joan Company i Concepció Oliver Roca, que n'és la directora titular en l’actualitat. L’Orfeó també interpretà sis peces de gran bellesa, totes amb temàtica adients a concert pasqual: Ave Maria de Julio Domínguez, Notre Père de Maurice Duruflé, Ave Maria de Javier Bisto, Rèquiem d’Eliza Gilkyson, Cantique de Jean Racine de Gabriel Fauré i Ave Maria de Giulio Caccini. Na Maria Antònia Gomis també va acompanyar al piano la magnífica interpretació. Com passà amb la Coral s’Alzinar, l’Orfeó va rebre un intens i perllongat aplaudiment d’agraïment a la seva excel·lent actuació. Gran tasca de conjunt amb una qualitat indubtable.





Per acabar ambdues corals van interpretar l’Ave Verum de WA Mozart i Jesus Bleibet (cantata 147) de JS Bach .





Com hem dit un concert memorable, preciós.