Categoria: Collaboracions
Vist: 2559

"Els ciclistes passen aviadissim, tant que no tens temps de veure'ls"

Estimats amics,

Aquesta setmana a Copenhague (del 19 al 25 de setembre) s'ha celebrat el campionat mundial de ciclisme (UCI Road World Championships).

El primers dies hi va haver contrarellotges de diferents categories, i durant el cap de setmana hi hagué distintes curses. La més esperada era la de diumenge, la dels homes, que va consistir en 17 voltes de 14 km per a completar un total de 266 km. en un circuit urbà.

Va venir molta gent d'arreu del món però també hi havia molts de locals. Hi havia més bicis aparcades que en competició.

Per suposat , es podien veure moltissimes banderes daneses i seguidament  moltes de Noruega. Sense faltar tampoc les espanyoles animant els nostres.

I realment va ser tota una experiència veure aquesta cursa. Els ciclistes passen aviadissim, tant que no tens temps de veure'ls ni d'identificar de quin país són, en canvi per la televisió pareix que van a poc a poc. En el lloc on vaig estar no hi havia cap pantalla, però n'hi havia repartides pel circuït.

Però on fos que et situassis podies sentir els comentaristes en anglés. L'ambient era fantàstic. Quan el danès Nicki Sørensen anava primer en la penúltima volta (durant una bona estona), tot el públic cridava encara que els ciclistes no passasin pel davant.

Finalment, el britànic Mark Cavendish va ser el campió, seguit de l'australià Mattew Goss i l'alemany Andre Greipei. Freire, el primer espanyol, va ser nové.