EL  COPAGAMENT
ELECTORAL

 


















Cap Vermell A.C., sempre a l’avantguarda de les llibertats i els drets humans, preocupada pel benestar dels lectors del seu diari digital i, per extensió, de la resta de la població mundial, presenta un projecte electoral revolucionari, com ja ha fet en altres ocasions, que en cas d’esser aprovat millorarà la democràcia i l’autonomia dels ciutadans.

 

El copagament sanitari contribueix a reduir el dèficit, obligant el consumidor de recursos hospitalaris a una conducta  racional i assenyada, evitant abusos i visites mèdiques innecessàries.

 

El copagament educatiu obliga els alumnes a un plus de responsabilitat, en lligar els mals rendiments acadèmics a un càstig monetari, contribuint que s’esforcin més en l’aprenentatge i, així, en ingressar en el món laboral, ser més productius, a més de reduir el pressupost públic destinat a  l’ensenyança.

 

El copagament cultural ajudarà, sens dubte, a reduir els dèficits municipals en comptabilitzar el nombre de ciutadans que utilitzen aquests serveis i que quedi al descobert la magra demanda que tenen.

 

Què podem dir del copagament judicial, què no siguin lloances? Si un veí de Fuentepelayo té un plet amb un cunyat seu de  Palafrugell, per què nosaltres hem de pagar la factura a escot? Què en som, els lectors de Cap Vermell, de la mort d’en Berga? Si volen una resolució judicial, que se la paguin!

 

I ja no diguem del copagament festiu, ressuscitat  d’en temps d’en Franco, quan unes tanques envoltaven les verbenes i qui vol ballar que pagui.

 

Introduir mesures de racionalitat econòmica en tots aquests apartats permetrà reduir els impostos, donar més graus de llibertat als consumidors que es gastaran els seus doblers en allò que maximitza la seva utilitat i millorarà l’eficiència del sistema econòmic, condició imprescindible per sortir de la crisi.

 

Si tot plegat és veritat, que ho és, què dir del copagament electoral, l’estrella dels copagaments?  Si anar a votar surt gratis, els consumidors d’aquest servei no tenen cap al·licient per ponderar i meditar el seu vot i els electors malgasten les paperetes electorals votant a la babalà. I, per què els que s’abstenen han de carregar amb el cost d’un servei que no utilitzen? I, per què els electors han de perdre el temps fent cues a causa que hi hagi persones que acudeixen als col·legis electorals pel sol fet que els surt gratis? I, l’argument incontestable: on està escrit que la democràcia privada  no serveixi millor al ciutadà que la pública?

 

Davant aquestes raons inapel·lables, l’Associació Cultural Cap Vermell proposa al Parlament la discussió, votació i posterior implementació, donat que és impossible no estar d’acord amb aquestes raons,  del copagament electoral segons la següent taula tarifària:

 

Exercir el dret a vot:         10 €

Jubilats:                            6 €

Aturats de llarga durada:     4 € (si són de Valldemossa tenen dret, no acumulable, al descompte folklòric).

 

 

S’acaba de presentar una proposició transaccional demanant que el 20% del pagament de la tarifa electoral desgravi fiscalment sobre la quota de l’IRPF. S’està consensuant en aquests moments la proposta.

 

Associació Cultural Cap Vermell,

com sempre al vostre servei.