Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 762
 "Són moltes les millores que ens fan gaudir d’un millor dia a dia. D'entre elles, la del transport públic...·














Els principals motius que m’han empès a formar part d'Unides Podem són la seva sensibilitat cap a la lluita per la igualtat de la dona i el seu desenvolupament dins la societat, l’empatia vers els estrangers nouvinguts d’altres terres amb la fe de millorar el seu futur, la defensa de la societat del benestar mitjançant la sanitat, l’ensenyament i els serveis públics.

Són moltes les millores que ens fan gaudir d’un millor dia a dia. D'entre elles, la del transport públic, impensable fins aleshores, com és el fet de viatjar de forma gratuïta i amb unes freqüències molt més elevades juntament amb la millora de les comunicacions viàries.

El nostre programa municipal basat en l’esquema que ens uneix al partit és, en una rampellada, així:

- Per a una diversificació econòmica, anar introduint un model compatible amb la vida, fomentant el producte nascut al municipi. Revisant les subvencions actuals per a treballadors del sector primari, com són camperols i ramaders. Estudiant les possibilitats d’ampliar-les i apostant pel sector cooperativista.

- Impulsar el consum del producte local km 0 mitjançant guies, catàlegs, les xarxes…

- Ampliar el model de càrrega de vehicles elèctrics. Energia solar als aparcaments públics, incorporant cobertes que protegeixin els cotxes i alhora sustentin les plaques.

- Abolir les barreres arquitectòniques a les cunetes tenint cura de la gent amb diversitat funcional i garantint al mateix temps una millora estètica urbanística.

- Incrementar la mobilitat sostenible amb carrils bici, microbús interurbà i una major freqüència del bus exprés Palma-Cala Rajada.

- Re-municipalització total o parcial de l’aigua, instal·lació de fonts d’aigua de beguda per carregar amb envasos, impuls de restaurar cisternes i dipòsits, tant municipals com particulars.

- Fomentar la informació, formació i assessorament a la població adulta a les propostes de salut i altres activitats municipals. Classes de ioga, tai-txí, pilates i fisioteràpia; programes gratuïts de rehabilitació per a persones que es dediquen a tasques laborals més dures, com són les Kellys

- Potenciar les activitats compatibles entre generacions del poble i establir fluxos de transmissió de coneixement inter-generacional.  Treballar de cara a la migració mitjançant projectes sota el concepte de la interculturalitat. Promoure l’oci inclusiu i el temps lliure per al jovent. 

- Crear connexions més directes i transparents entre l’ajuntament i el ciutadà. 

- Desestacionalitzar la temporada turística, incrementant més activitats culturals i d’oci i la interacció amb la natura. Per tant, mantenir en bon estat les garrigues, les platges, les muntanyes i els torrents. 

- Dignificar els nostres entranyables hostals i pensions familiars de Cala Rajada, fruit de l’emprenedoria i esforços de generacions, atorgant-los un valor afegit, premiant-los com a establiments sostenibles degut al reduït nombre de clients i patrimoni.

 Toni Alzina