Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 939

Escrit de Miquel Bestard Cabot, president de la Federació Balear de futbol publicat a la presentació del llibre 75 aniversari de l'Escolar (1946-2021) de Miquel Bestard Sancho.

 

















El CD Escolar representa el típic equip de poble, equip que uneix, que representa la identitat del seus carrers, de la seva gent, del seu municipi. És un honor per a mi, com a president de la Federació de Futbol de les Illes Balears, poder expressar en aquestes línies la meva més sincera felicitació per haver arribat als 75 anys d’història. La fita és important, però més important que la meta és el camí que ha assolit el club per arribar fins aquí.

El CD Escolar ha construït un llegat al llarg d’aquestes dècades amb una camiseta defensada per uns esportistes que sabien quin escut i quin poble lluïen, orgullosos. Perquè l’esport, com la vida mateixa, té moments en què també perd la seva essència i els seus valors. L’esport, com els capítols dolents de la vida de qualsevol persona, també mostra una cara amarga i trista. I tant en la derrota com en la victòria, qui sigui futbolista o pertanyi a un cos tècnic o una directiva, ha de tenir presents els valors que defineixen aquesta pràctica. I honrar el seu club i ser referent i exemplar en les seves actituds com a equip.

M’estic referint al treball en equip, al respecte pel rival i pel col·lectiu arbitral, al fet que tot no val per aconseguir la victòria. És fomentar el joc net, el famós fairplay, a reconèixer quan el rival ha estat millor i dignificar el teu rival quan també has estat millor. Jugar a futbol és disciplina, és constància, és unió, és fer família a un vestidor, és ser ambiciós però també humil, és passar gust de cada parit però també de cada entrenament, juguis o no, empatis, perdis o guanyis. De tot això, el CD Escolar en sap molt.

Però el futbol també ha de tenir una vessant social. No hi ha millor satisfacció per a una mare, un pare, un germà o una padrina, que veure a ca seva, al seu poble, al camp de futbol de tota la vida, el seu menut o menuda pegant cops a una pilota i fent el que més li agrada. I que ho faci de per vida. Sense haver d’anar al poble del costat, fer quilòmetres o deixar de jugar. No hi ha res més guapo en l’equip d’un municipi o d’un barri, que jugar amb la teva colla d’infants de la teva quinta, de la teva generació. Aquells i aquelles amb les quals passes gust, amb qui t’entens amb una mirada i amb qui creixes mentre et formes com a persona. Això és l’ADN del CD Escolar. Un club que en 75 anys ha mantingut la seva estructura d’equips i d’integrants amb la seva gent, sense haver de pagar per retenir jugadors. Tothom hi volia romandre a Capdepera, a l’Escolar. Perquè eren, són i seran feliços allà. Aquest és el secret. Enhorabona per aquests 75 anys i pel segle de vida!

Per molts d’anys!

Miquel Bestard Cabot