Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 960

Escrit de Bartomeu Melis, Meyme, publicat a la presentació del llibre 75 aniversari de l'Escolar (1946-2021) de Miquel Bestard

 

















L'any 1968 i procedent del seu poble natal, Petra, on va néixer el dia de Nadal de 1946, aterrà per Capdepera un jove pintor de 21 anys: Miquel Bestard Sancho, el qual, des del primer moment, va trobar recer en el si de l'equip de futbol representatiu d'aquest poble: el C.E. Escolar. En la primera conversa amb la premsa esportiva local que va mantenir Miquel, ja ens va semblar eloqüent la seva qualitat humana, senzillesa i ganes de quedar bé amb els que li donaren l'oportunitat de poder fer feina a la nostra contrada, i fiaren d'ell quan, mitjançant la directiva del club de futbol, Miquel va poder integrar-se al planter de jugadors.

S'ha de dir que Miquel, tot i la seva joventut, comptava amb una certa experiència en equips de la part forana: Juvenil Hispanitat petrer; el Sant Marcos, de Sineu i el C.E. Manacor, de tercera divisió. El recordat entrenador, Pep Piña Torres, i la Junta Directiva encapçalada per l'inoblidable Sebastià Pascual Rosselló obriren les portes a Miquel que es va poder establir a Capdepera de forma professional. En l'aspecte esportiu començà en la demarcació de mig enllaç, pujant i baixant amb el baló, tallant el joc contrari, compaginant i servint la jugada al company millor situat al camp.

I fou tanta i tan entusiasta, al llarg dels anys, la implicació de Miquel amb l'esport local que, l'any 1977, fou nomenat nou entrenador de l'Escolar de regional. Des d'aquell 1968, Bestard era considerat un dels nostres, un veïnat compromès; aquí hi conegué la seva esposa i, aquí, formà una família amb tres filles i tres nets, però mai sense oblidar les seves arrels petreres.

Per la seva professió, s'engrescà amb distintes activitats i treballs, sense perdre mai de vista el rectangle del camp de futbol. La seva faceta de coordinador del club, al llarg de dues etapes i en diferents directives, el portà a la presidència de la directiva del club, des de 1998 a 2005, la cirereta del pastís del somni de tota una vida. Miquel estimà, des de la seva arribada, Capdepera, la disciplina esportiva i la va viure intensament, sense defallir, amb la bonhomia que sempre l'ha caracteritzat. A Artà, Son Servera, Petra, Ariany i Sant Llorenç també són coneixedors de la trajectòria de Bestard com a entrenador dels seus equips. Alguns d'ells compten amb uns quants ascensos de categoria, que feren evident la seva vàlua com a preparador, dels quals Miquel se sent orgullós i reflecteix al seu "currículum" esportiu.


I és que no podia ser d'altra manera: La col·lecció personal que, en el transcurs dels anys i estimulada per la seva afecció cap a l'esport rei, ha anat recopilant a casa seva- a més de la recerca incansable de tot allò que formàs part de la història d'aquest Escolar que ell porta dintre les venes i que tan feliç l'ha fet al llarg de les seves nombroses vivències dintre l'entitat- feu indefectible no vessar-les en forma de llibre com el que avui presenta Cap Vermell.


Felicitacions, Miquel Bestard i, com sempre, endavant!

Bartomeu Melis, Meyme