Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 1757
 CAPDEPERA POBLE: QUI T’HA CONEGUT I ET CONEIX !





 Esbrinant, carrer a carrer, llocs desapareguts de   l’economia local 








 

   A data de 5 desembre 2016 obríem, en aquesta benvolguda revista, una finestra a la qual donàrem el nom de “Fent memòria”.   En el transcórrer d’aquests 4 anys, hem anat acumulant articles per a aquesta secció, els quals es poden revisitar, si ve de gust, a l’hemeroteca d’aquesta casa i que, avui, amb aquest, sumen 32 capítols. Gràcies als 300 i busques de  lectors que, fins ara mateix, han llegit  l’article precedent.

El proppassat  17 de març  encetàvem una mena de serial sorgit del desconhort que atenalla el veïnatge per la buidor dels carrers de Capdepera, nascut  arran de la maleïda pandèmia i la desaparició gradual d’emblemàtics negocis i entitats. A l’ article precedent publicat, com deim, el dia 17, citàvem , estimats lectors, els noms d’unes persones que, amb el seus records i també amb el seu llegat escrit, ens acompanyen en el recorregut pel bessó del poble de Capdepera-  deixam de banda la resta del municipi del mateix nom- per tal d’esbrinar el passat comercial, industrial, institucions i/o instal·lacions de distint caire que, a semblança de la situació actual que en aquest sentit produeix esgarrifor, especialment a qui, en el passat, ha conegut la contrada gabellina i, ara mateix, l’ha de reconèixer.

 A un amic.- Qui aquests articles subscriu, i per emprendre aquesta passejada pels carrers, places i viaranys de Capdepera, vaig haver de menester de l’impuls d’un amic, amb demostrada estimació pel nostre poble que, per la seua trajectòria, no hi ha dubte que deixarà petjada.   Miquel, sento haver escrit  la paraula “encolomar” ( resulta inapropiada i no es correspon amb la realitat). En cap moment, vaig pensar que pogués anar per aquí el teu encàrrec; sóc conscient de la bona intenció que, des de sempre, has portat envers  la meva persona, per la qual cosa  em sento agraït.  Perdona, idò, company, i gràcies  per la  teva confiança.

 CARRERS DE CAPDEPERA : RECORDANCES .- 

A la primera entrega assenyalàvem la zona, la delimitació del perímetre urbà de Capdepera, motiu d’aquest treball (vegeu aquell article).  I anirem per feina començant pel…

Carrer Nou (abans Poniente).-     Actualment hi trobam 2 bars, 2 restaurants, una merceria i PAC mèdic.

Abans (ja desapareguts).- Fruits secs, magatzem per al tractament de l’ametlla/ Botiga d’ultramarins / Ferreria / Lleteria / Bar d’animació / Lloguer de furgonetes / Taller Electromecànic  / Consultori mèdic / Teatre de varietats / Cinema.

Recordances.-


Fins aviat, amics!

Bartomeu Melis “Meyme”