Profetes de la mentida visiten Artà



Aquest article és previ a la decisió de l’Ajuntament d’Artà de suspendre tots els actes públics a causa del rebrot de la pandèmia. Paradoxalment, la taula rodona per l”honestitat”, havia de servir per denunciar que no hi ha pandèmia. Pentura per això no saben escriure honestedat.

A "The invention of lying" ("La invenció de mentir"), Ricky Gervais planteja un món on només es diu la veritat fins que el seu protagonista menteix per primera vegada a la història. Això li reporta admiració i doblers. Una cosa similar passa amb els protagonistes de la taula rodona que aquest dijous s’havia de celebrar a Artà amb el teatre al 50% per la pandèmia.

Encapçalava el cartell Ana Maria Oliva, doctora en bioquímica per la Universitat de Barcelona. Oliva diu que el virus de la Covid19 ja el dúiem a dins i que l'ha activat la posada en marxa del 5G, tecnologia que encara no ha arribat ni a Mallorca ni pràcticament a enlloc de l'Estat. Tot i que l'acte l'organitza Stop 5G Artà, Oliva intervendrà per videoconferència (!?).

L'amfitrió mallorquí havia de ser Tomeu Payeras i/o Lamo, un professor d'institut jubilat que afirma que el 5G propaga la Covid19, tot i que també diu que el virus no existeix (!?). Posa exemples com Andorra, Iran o Turquia, territoris on el 5G encara no funciona: vet aquí el problema de fer un "estudi científic irrefutable", com el qualifica Payeras/Lamo, amb titulars de diari i no amb dades oficials.

També hi assisteix un membre de "Médicos por la verdad", una associació que considera que la resta dels 160.000 facultatius de l'Estat diuen mentides. Fan afirmacions com:

-La pandèmia ja s'ha acabat.

-L'ús de mascaretes és perillós.

-Les PCR no serveixen per a res.

-L’MMS cura la Covid19.

-Les farmacèutiques volen enfonsar els governs per instaurar un règim comunista.

-El 5G propaga el virus.

Ho diuen en rodes de premsa on no estan permeses les preguntes dels periodistes. Però els especialistes en epidemiologia els ho tomben tot. Ara aquesta associació ha començat a recaptar doblers, com Gervais a la pel·lícula. Són entabanadors que han après que amb la mentida poden fer calaix. Com Josep Pàmies qui factura 2 milions d'euros anuals venent MMS o fórmules màgiques contra la calvície, encara que ell és ben calb. Detalls que no afecten la fe dels seus seguidors. Els beneits som la resta, els 160.000 metges, els periodistes incauts i manipuladors... I no els intenteu convèncer del contrari perquè ho reben com si els haguéssiu insultat un fill. Res a fer.

Diversos col·legis de metges ja han anunciat possibles expedients als "Médicos por la Verdad". Trob a faltar una actitud similar i més vigilant de la Universitat de Barcelona, per exemple. A Oliva li haurien de retirar el títol avui mateix per fer servir d'escut el prestigi d'aquesta Universitat i de la ciència per mentir i lucrar-se econòmicament enganyant a la gent. 


Miquel Piris