Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 1708
Miquel Piris

Una de les boles que circula des de fa uns mesos és que la Solució Mineral Miraculosa (MMS) cura la Covid. Ho diu Josep Pàmies que, a més, afirma que també és un remei contra l'autisme, la malària, el càncer... La llista és llarga, clar, és "miraculosa"! Què és aquest MMS, de què està fet? El nom del compost és diòxid de clor. Segons el catedràtic de Química, Claudi Mans, podem dir que és un dels lleixius, però no és "el lleixiu", que com a terme genèric ha passat a referir-se a l'hipoclorit. Ara, no li digueu a qualcú que pren "lleixiu", no els fa cap gràcia perquè pensen que els estam tractant d'imbècils. Jo no crec que ho siguin, però si que és possible que s'hagin deixat aconsellar per persones que n'han de ser per força. O no?


Imaginem per un moment que demà rebem una cridada que mos demana si volem compartir escenari en un concert amb el guitarrista de jazz Pat Martino. No crec que s'atrevís ningú a no ser que cridassin als manacorins Joan Bibiloni o Damià Timoner. Quin malson! "Però si jo només sé fer acords! No, no, anau a Manacor que aquí just, just la rascam". "És que et pagam 200.000 euros", "He de tocar molta estona?". L'apòstol de l'MMS català i l'alemany, Andreas Kalcker, són precisament això: gent que en sa vida ha tocat la guitarra però que s'atreveixen a pujar a l'escenari on només haurien d'actuar els científics més prestigiosos.

Voldria pensar que en el cas de Pàmies hi ha una mica de Dunning-Kruger, l'efecte de superioritat il·lusori que pateixen aquells amb escassa habilitat o coneixements que, justament per això, pensen que en saben més que persones preparades. Saben tan poc que són incapaços de reconèixer la seva pròpia ineptitud. El tema però és que Pàmies factura 2 milions d'euros cada any i declara uns beneficis que ronden els 150.000 euros. No està gens malament per a un pagès que diu vendre "plantes". A Kalcker tampoc li deu anar malament tenint en compte que va ser detingut l'any 2012 a Eivissa per la Guàrdia civil per vendre l'MMS afirmant que curava SIDA, tuberculosi, alzheimer... I continua insistint, ara, junt amb Pàmies, afirmant que pot curar la Covid en 24 hores.

Lany 2010, l'Agència Espanyola del Medicament va retirar l’MMS del mercat i en va prohibir la venda com a medicament. Però es va continuar venent pel que serveix en realitat: com a desinfectant industrial, potabilitzador d'aigua i/o blanquejador. Els defensors de l'MMS afirmen que darrera la impossibilitat de legalitzar la venda de l'MMS com a medicament hi ha les farmacèutiques que, com tothom sap, són germanetes de la caritat que mai han cercat el benefici econòmic. Per això no tenen cap problema en fabricar bolletes d'aigua amb sucre i fer-nos creure que curen. I per això deixen perdre el negociarro del segle: una gota de diòxid de clor, quan es ven com a MMS passa a costar gairebé un 7000% més. Un barral de 25 litres el podeu trobar a internet per tan sols 87 euros. Una botelleta d'MMS de 125 mil·lilitres en costa 29. 3 botelletes d'MMS que no arriben al mig litre costen el mateix que un barral de 25 litres! I són la mateixa cosa! Diga-los imbècils o Dunning-Kruger a n'Andreas i en Josep! Ben contents i forrats estan!

Ara ve quan algú que el pren s’empipa amb l’autor perquè “a mi em va bé”. Si, és possible que aquesta substància tòxica no provoqui cap problema i, en canvi, produeixi una mena d’efecte placebo similar al que fa l’homeopatia. Pensar que ens curarem, pensar que està anant bé el que feim, que estam en el bon camí, fa molt. De fet, un percentatge altíssim de les malalties les mos curam nosaltres mateixos sense cap intervenció de cap substància miraculosa o industrial. En tot cas, quan estam fotuts de veres, ei, tenir quelcom que ens guareixi és benvingut sigui com sigui. Es ben comprensible i humà això. Ara, d’aquí a desconfiar de tots els metges del món (excepte una minoria com ara el doctor que treballava a Formentera al que han suspès per negar la pandèmia i que ara també s’ha convertit en un defensors del Diòxid de Clor) i atribuir el fet que no sigui legal l’MMS a un contuberni mundial és tan gros com el que explica el seu inventor, Jim Humble. Aquest senyor l’any 2006 va afirmar que havia descobert que aquell lleixiu amb el que fins llavors desinfectaven l’aigua servia per a curar la malària: havia nascut el Miracle Mineral Solution. Humble fins llavors era un enginyer nordamericà que havia escrit manuals de tecnologia minera i computadores en temps pretèrits als transistors. Aquest home afirma que és un Déu de mil milions d’anys d’eddat i queprové de la Galàxia d’Andrómeda. Va comprar un títol de bisbe i va fundar una esglesia per deixar de pagar impostos: l’església del Genesis 2. Si anau al seu web, veureu que els hi han tancat: https://genesis2church.org/ . Un jutge federal ha ordenat la seva clausura per publicitar que l’MMS pot curar la Covid19. Per cert, Humbl, a més de dir que cura totes les malalties que he mencionat abans, n’afegeix de noves i, a més a més, engrandeix els pits. Ho pot fer tot menys evitar la mort! Un moment, espera: a Humble li van extirpar un tumor espinal massiu a principis de 2009.


Miquel Piris