Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 1772

El passat dimecres dia 11 de març es va dur a terme la presentació oficial, en el Parlament de les Illes Balears, de l’Informe Mar Balear. Aquest document, editat per la Fundació Marilles, ha servit per a realitzar un diagnòstic sobre l’estat i evolució al llarg del temps del Mar Balear.

Escorballs


Es tracta de la primera versió d’un document que recull 101 indicadors que prenen el pols a l’estat de conservació del medi marí de les Illes Balears, les pressions a les que està sotmès i les respostes que es poden donar com a societat. Posar tot aquest coneixement i patrimoni col·lectiu a disposició del públic ha estat possible gràcies a la col·laboració d’institucions publiques i privades que porten anys estudiant el mar Balear, i a desenes d’investigadors que han dedicat el seu temps desinteressadament en aquest projecte.

L’informe consta de 4 blocs que a través de fitxes molt intuïtives van desenvolupant els indicadors de: Estat, Pressió, Resposta i Socioeconòmics que afecten a la Mar Balear. Un indicador és una mesura quantitativa o qualitativa que ens ajuda a entendre fàcilment com canvia una variable al llarg del temps.

Dels resultats diversos que s’extreuen de l’informe cal destacar els següents tips relacionats amb el nostre municipi:

Si voleu consultar o descarregar-vos aquest informe, el trobareu a disposició pública en versió castellana i catalana al següent enllaç web: https://informemarbalear.org/


A la vista de tots aquests resultats podem diagnosticar que la costa gabellina de moment manté un estat de salut molt bo!!
Esperem que pugui ser el mateix per a la seva població davant de l’amenaça recent del Coronavirus.



Sandra Mallol Martínez. Biòloga del Centre Oceanogràfic de Balears. 
El seu grup de recerca ha participat en l'indicador de l'assentament dels juvenils de llagosta com a eina per a predir les captures futures i poder gestionar de forma sostenible la pesca d'aquest crustaci tant preuat a les illes balears.