Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 2004

MANIFEST 8M
 

 Avui, dia 8 de març de 2019, les dones del món convocam una vaga feminista per reivindicar els nostres drets i les llibertats i aconseguir la igualtat real i efectiva.

  1. Continuem fermes en la lluita per aconseguir la igualtat entre dones i homes.
  2. Les nostres vides segueixen marcades per la cultura de la societat heteropatriarcal, pels rols de gènere, pels estereotips i per un sistema capitalista que vulnera sistemàticament els nostres drets.
  3. Denunciam totes i cadascuna de les violències masclistes, quotidianes i invisibilitzades, que vivim les dones sigui quina sigui la nostra edat o la nostra condició. Volem viure en llibertat i sense por!
  4. Denunciam els maltractaments de les institucions, especialment de la Justícia, que ens culpabilitza a les dones de les agressions i violacions que patim i ens fa passar per processos infames, dolorosos i de revictimització innecessària quan es tracta de denunciar la violència masclista en totes les seves expressions.
  5. Denunciam la LGTBIfòbia social, institucional i laboral que patim moltes de nosaltres com una altra forma de violència masclista. Som dones i som diverses. Si ens toquen a una, ens toquen a totes!
  6. No a la Llei Mordaça”. Denunciem la repressió contra el moviment feminista per part de les institucions de l’Estat Espanyol.
  7. Exigim ser protagonistes dels nostres cossos, les nostres vides i la nostra salut sense cap tipus de pressió. Els nostres cossos no són mercaderia ni objecte.
  8. Exigim la legalitat de l’avortament, així com la seva cobertura gratuïta en el sistema de sanitat pública i repudiam qualsevol tipus d’intromisió en decisions sobre els nostres cossos i les nostres vides. CAP HOME ENS HA D'ENSENYAR QUÈ ÉS EL QUE DUEM A DINS. Nosaltres parim, nosaltres decidim!
  9. Reclamam una educació pública gratuïta i laica que doni formació afectiva-sexual primerenca que ensenyi en la diversitat i que no permeti ni toleri una sola agressió ni a dins ni a fora de les aules. L’educació és la base per visibilitzar i posar fre a les violències masclistes!
  10. Denunciam les desigualtats laborals, els sostres de vidre i la precarietat laboral. L'embaràs, la maternitat o les cures no poden ser objecte ni d'acomiadament ni de marginació laboral, ni han de minvar les nostres expectatives personals ni professionals. El feminisme és la idea revolucionària que les dones som persones!
  11. Exigim acabar amb la bretxa salarial. Per què no volem cobrar un 27% menys que els homes per realitzar la mateixa tasca, volem tenir les mateixes oportunitats professionals i poder accedir a càrrecs i professions sense cap limitació.
  12. El model econòmic actual invisibilitza el treball domèstic, de cures, reproductiu i emocional. Que aquest treball majoritàriament sigui gratuït o estigui devaluat és una trampa més del capitalisme. Reivindicam la redistribució d'aquest tipus de tasques entre els membres de la unitat familiar. Si les dones ens aturam, s’atura el món!
  13. Les feministes plantem cara a l’ordre patriarcal, racista, colonitzador, capitalista i depredador de la vida en el nostre planeta. Proposem una altra forma de veure, d’entendre i estar en el món, de relacionar-nos.
  14. A Capdepera, el mercat laboral es basa majoritàriament en el sector dels serveis. Aquest, afecta a les condicions laborals de les dones de manera sagnant, perquè suposa una càrrega física que incideix especialment en aquest col.lectiu. Volem una conciliació de vida familiar i laboral i per aquest motiu demanam a les institucions que donin una resposta a n'aquesta problemàtica que afecta a n'aquest col.lectiu de dones del nostre municipi.
  15. Tot i la lluita que tantes dones abans de nosaltres han dut a terme al llarg de la història, encara ens queda molt per fer i hem de seguir treballant pels drets i les llibertats que estan en perill. Ara, més que mai.

 

SOM LA MEITAT, SENSE NOSALTRES EL MÓN S'ATURA.