Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 2104

Tertulians de 4 cames









Ara podrem lladrar tot quant volguem, els cans i les cusses que habitam pels voltants del carrer Roses de Capdepera, sense l’emprenyo, un dia sí i l’altre també, de ser denunciats pels nostres veïnats del magatzem dels polis locals – s’expressa el nostre fox-terrier.


Capdepera és un poble tranquil, sense aldarulls ni robatoris ni res inversemblant. Per tant, els meus companys canets i els nostres amus consideram un encert això de traslladar els municipals a l'indret més renouer, perillós, etc. del municipi. Inclús no necessitaran cotxes per a desplaçar-se, hi podran anar peu pla. Tot això estalviarem en gasolina i manteniment de la flota automobilística – li respan el collie escoçès de l'estranger veí de “S’Ànima”.

I amb lo tranquils que estam per Vila Roja, amb el vell escorxador quasi sempre silenciós, ¿quina necessitat tenen de traspassar-hi la Biblioteca de sa Costa d’en Capet – que té “overbooking” el dies del Club de Lectura (hi sol haver bufet) – en comptes d’aprofitar l’antic espai, per exemple – com es volia fer a sa Tafona Nova, en temps del recordat batle socialista Antoni Muntaner – per a instal·lar-hi un museu etnològic típic gabelli? – comenta un amic íntim, en “Bresca”, un perdiguer…

Crec que posant un bus llançadora des de s’Escorxador al Cap Vermell, per la carretera de can Patilla, portant els il·lustrats lectors bibliotecaris, ajudarien a acabar d’omplir les dependències destinades a la biblioteca cala-rajadera d’aquell edifici. I ès què ens agrada duplicar-ho tot, en aquest poble nostre sense ponderació – replica el terrier.

 

Clar, si l’oposició municipal, en comptes de protestar, fer potedetes o cops sobre la taula, prefereix fer acte d’absència a l’hora que la minoría consistorial hagi de decidir, així…, "apaga y vámonos!" . Manco mal que a nosaltres, els canets, no ens deixen entrar al saló de sessions, perquè, de vegades, la cridadissa seria feresta.

 Però hem de dir que, en aquesta ocasió, per tal de recobrar la tranquil·litat per devers Vila-Roja – no de bades el senyor batle ès “vilarroger” – la mesura que es vol prendre podria ser encertada. Tot és provar-ho i ja ho veurem d’aquí un any!


TERTULIANS DE QUATRE CAMES