Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 5164

 Els teclats d'ordinador tenen més bacteris que els seients del vàter


Més enllà dels virus informàtics, l'allau de correus brossa, l'addicció a internet, les lesions digitals a causa de prémer de forma incessant els botons del ratolí o els problemes per a la vista que comporta estar assegut durant hores davant de la pantalla, els ordinadors tenen en ells mateixos un altre greu perill: la brutícia que s'acumula als teclats. La revista britànica Which? Computing Magazine va publicar un estudi que conclou que molts d'aquests instruments tenen més bacteris que els seients dels vàters, en especial alguns gèrmens capaços de causar diarrees, vòmits i intoxicació dels aliments.


Els autors de l'estudi, amb el microbiòleg Peter Wilson al capdavant, van analitzar el mes de gener passat 33 teclats d'ordinadors de la mateixa revista. Els seus redactors devien sentir una barreja de por, fàstic i vergonya, perquè allà, entre els botons, els investigadors van trobar mostres de Staphylococcus aureus, un bacteri vinculat a diferents tipus d'infeccions, d'Escherichia coli, que pot causar gastroenteritis, i d'enterobacteriaceae, una família de gèrmens que poden causar, fins i tot, enverinament. En comparació, els vàters de la redacció de Which? semblaven un prodigi de neteja. Un d'aquells 33 teclats va haver de ser immediatament tret de l'edifici, posat en quarantena i desinfectat. Estava cinc vegades més brut que el seient d'un vàter públic i superava una proporció de 150 vegades el límit de bacteris recomanat.

CONCLUSIÓ:
"Els bacteris dels teclats d'ordinadors són com un reflex del que hi ha al nas o al ventre de l'usuari --va declarar el doctor Wilson a la BBC--. Si algú en la seva oficina té un refredat, o fins i tot si pateix de gastroenteritis, és bastant probable que vostè acabi contagi- ant-se a través del teclat". Tanta acumulació de gèrmens, assegura el treball, prové del fet que molts usuaris s'alimenten davant de l'ordinador, de manera que molts trossos de menjar es colen entre les tecles, i es creen condicions òptimes perquè creixin milions de bacteris. I després hi ha aquelles persones que no es renten les mans després d'haver visitat els serveis.
La revista també publica un sondeig, amb al voltant de 4.000 entrevistats, que conclou que el 22% dels britànics netegen els seus teclats cada mes, mentre que el 10% no ho fa mai. Which? també adverteix que els audiòfons poden acumular un nivell similar de gèrmens i transmetre polls.