L’any 1907, la Guàrdia Civil de Manacor perseguí, fins a detenir-lo, un jove sospitós d’intent d’assassinat. Aquest individu, de nom Miquel, de 18 anys, mariner de professió, havia ferit el seu pare, de 65 anys, desprès d’una baralla per qüestions de diners.

Sembla ser que el jove tenia deutes de joc i que havia estat amenaçat pels seus companys de gresca. Quan el jove va veure que no podia obtenir del pare la quantitat necessària, la baralla fou grossa.

Per uns moments, el jove perdé el seny i amb una falç de les que el seu progenitor utilitzava per a les feines del camp, a una finca de Capdepera, per segar les gramínies, va atacat el pare i el ferí a diferents parts del cos. La víctima, a causa de l’hemorràgia, va perdre el coneixement.

El fill aprofità aquel 
la circumstància per a traslladar-lo a un solitari paratge, devora sa Cova Negra, puig que domina el poble gabellí, i el va tirar dins d’un avenc profund. El fill el va donar per mort, tota vegada que era impossible superar la fondària de l'avenc esmentat.
 
El pare tenia una complexió de camperol forta i sana. Havent recobrat el sentit i trobant-se submergit dins el fondal, palpant i trescant pel seu interior va afinar una obertura cap a l'exterior, per on va poder sortir pel seu propi peu.

Una vegada ja a la carretera, topà per casualitat amb una parella de la Guàrdia Civil, a la qual va denunciar els fets. Els benemèrits l’acompanyaren a ca seva, on va arribar abans que el fill. Ja podeu fer comptes quina endemesa…
 
L’avenc és conegut, des d’aleshores, com l’avenc d’en Niu, malnom del pare que, per sort, ho va poder contar.
 
Antoni Flaquer Obrador