El passat dia 4 de Març va obrir el restaurant gastronòmic d’Andreu Genestra, situat al Predi de Son Jaumell, a Capdepera. Per aprofitar aquesta fita, hem parlat amb el Cap de Sala del restaurant, David Serrano, perquè ens conte com ha estat la preparació d’aquesta nova temporada i quines novetats es podràn trobar els que s’apropen a gaudir de l’opció culinària de l’Andreu Genestra.

Cada any, en tancar el restaurant, s’inicia una feina de formació permanent per mantenir i millorar la qualitat dels productes que s’ofereixen. Sabem per la publicació als medis que l’Andreu amb el seu equip participen en fires gastronòmiques com el Madrid Fusión, entre d’altres. Així i tot, hi ha feines menys visibles que són especialment importants. Durant l’hivern visiten diferents cellers i proveedors per conèixer diferents projectes en els quals s’involucren per afegir mes referències a la seua carta.


David i Rafael Cambra a les vinyes de Fontanars dels Alforins, València.

El que ens ha sorpès saber és que durant la temporada treballen ja pensant en la pròxima. Són observadors i crítics de les preferéncies dels seus clients i d’aquesta manera inverteixen en projectes i milloren l’opció gastronòmica.

En aquest sentit, en David Serrano ens parla de l’evolució que ha sofert el restaurant en aquests pocs anys que venen desenvolupant la feina a Son Jaumell. Del restaurant gastronòmic primigeni va sorgir l’smack per oferir menjars més informals associats als clients de l’hotel rural, així com per als clients externs que volien fer un àpat. Més endavant va sorgir el restaurant Bistro, com un espai intermedi entre el restaurant gastronòmic i el snack. I aquesta temporada es transforma el restaurant Bistro per donar-li una entitat pròpia, Bistro Senzill, oferint una alternativa gastronòmica al restaurant d’estrella Michelin.

Els qui hem visitat Son Jaumell, ja en coneixem que el vi de la casa es produït per les vinyes situades al Predi, vinificat amb la col·laboració d’un celler de Felanitx. El que ens han comentat es que aquest any, després d’un intens estudi sobre tendències al sector, han creat una Ginebra i un Vermut pròpis. En David Serrano ja ens va parlar de les arrels i la creixent revalorització del Vermut al show cooking que es celebrà a les darreres festes del Carme a Cala Rajada. I durant aquesta temporada ens ofeirà el resultat del seu treball.


Foto de la Ginebra d’Andreu Genestra i el Vermut d'en David Serrano.

 Ens sentim privilegiats per tenir al poble una opció gastronòmica que innova i s’enriqueix any rere any. Els desitgem, a l’Andreu Genestra i a tot el seu equip, una temporada exitosa i que recolleixin reconeixements al seu bon fer.