Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 4421

Documentació Gabellina i Oriental (28)

Jack Bilbo i una Cala Rajada increïble

(revisitat) publicat 21-05-2015

 

 Amb motiu de la presentació exitosa i multitudinària d’El temps s’esmicola, llibre de Gabi Einsele, Maria Massanet i Gori Rexach i documental d’Antoni Capellà i Agustí Torres, amb el Teatre Principal ple de gom a gom, me va venir al cap la celebració de les IV Jornades d’Estudis Locals dedicades a El turisme abans del turisme, en les quals vaig llegir la comunicació que avui presentam en aquesta secció. Restava fins ara inèdita tot esperant la seva publicació en paper que, per motius que desconec, no s’ha arribat a fer. Com es veurà, està dedicada a Jack Bilbo, personatge que m’ha fascinat des del dia que el vaig conèixer, segurament a través de l’amu Antoni Coix en una d’aquestes tertúlies en les quals participam i que han estat tan fructíferes.

No he fet moltes correccions ni tampoc l’he actualitzada; resta, per tant, gairebé com la vaig llegir, encara que ja han passat alguns anys des del moment en què va ser redactada (octubre-novembre de 2010) i, segurament, se podrien dir moltes més coses, tant del personatge com de Cala Rajada i l’etapa republicana. A més, potser vaig ser massa optimista quant a la credibilitat del què conta a les seves autobiografies el mateix Bilbo. En tot cas, el llibre que esmentàvem abans, presenta tota una sèrie de novetats que no cal repetir i, per tant, animam a la seva lectura, com també al visionat del documental, que recrea meravellosament tots aquells instants irrepetibles. Per això, pregam que es tenguin presents totes aquestes circumstàncies temporals a l’hora de llegir el text que presentam avui en format PDF i que, en el seu moment, va rebre elogis extraterrestres que me tem que no es tornaran a repetir.

Al final d’aquesta petita presentació, trobareu tres documents que es poden descarregar: el primer és el text de la comunicació, el segon són les imatges que acompanyaven la seva lectura i, finalment, el tercer és el programa de les IV Jornades gabellines.

 

Miquel Llull

Bibliotecari del Golea



imatges


convocatòria Jornades

publicat 21-05-2015