Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 2313

 NOU TRACTAT DE MURPHY



 Miquel Gelabert



 

Ha caigut en les meves mans un nou tractat de Murphy, del mateix autor de “Res està tant malament que no sigui susceptible d’empitjorar”.  Les noves lleis de Murphy les vull compartir, avui i aquí, amb els nostres lectors. Ens haurem de posar en situació, reflexionant:

Llei de l’administració del temps: “Tot dura més temps que tot el temps que tens disponible” .

Llei de recerca indirecta: “La manera més ràpida de trobar una cosa és cercar-ne una altra. Sempre trobam allò que no estam cercant”.

Llei de la relativitat documentada: “Res és tan fàcil como sembla ni tan difícil com l’explicació de qualsevol manual”.

Llei de l’atracció de les partícules: “Tota partícula que vola sempre trobarà un ull obert”.


Llei de la telefonia: “Quan et criden, si tens llapis no tens paper; si tens paper, no tens llapis; si tens paper i llapis, ningú et crida”. Paràgraf únic: “Tot cos submergit dins una banyera fa sonar el telèfon”.

Llei de les unitats de mesura: “Si està escrit “mida única” és perquè no serveix a ningú”.

Llei de la gravetat: “Si aconsegueixes mantenir el cap quan al teu voltant tothom l’està perdent, probablement no ets conscient de la gravetat de la situació”.

Llei de les proves i afinitats: “Un 80% de l’examen final estarà basat en l’única classe a la qual no vares assistir i en l’únic llibre que no has llegit”. Cada professor parteix del supòsit que tu no tens res més a fer que estudiar la matèria que ell imparteix”. Paràgraf únic: “La cita més valuosa per a la teva redacció serà aquella de la qual no recordes el nom de l’autor”.

Llei de la caiguda lliure: “Qualsevol esforç per agafar un objecte que cau provoca més destrucció que si el deixàssim caure de forma natural. La probabilitat que el pa caigui amb la part on duu la mantega cap a baix és proporcional al valor de la catifa”.

Guia pràctica per a la ciència moderna: “Si es mou, pertany a la biologia; si fa olor pertany a la química; si no funciona, pertany a la física; si ningú no ho entén, a les matemàtiques; si no té sentit, és economia o psicologia; si es mou, fa olor, no funciona, ningú no ho entén i no té sentit… és informàtica!

Llei de les fileres: “La fila del costat sempre va més aviat. No paga la pena canviar-se de filera, l’altra és sempre més ràpida”.

Llei de la vida: “Una persona saludable és aquella que no fou examinada suficientment pel metge. Tot el que és bo és il·legal, immoral o engreixa”.

Que la meditació us hagi servit de profit. Així sia.

Per la transcripció… 

Miquel Gelabert