Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 1467
 
  "...Volen desviar l’atenció cap a un tema amb el qual no hi havia conflicte per amagar-ne d’altres? Sincerament, no entenc res."


No entenc res, en un moment de crisi econòmica, la gran solució del Govern balear sembla ser l’enfrontament directe, en primer lloc contra els docents i, de retruc, contra tota la comunitat educativa. Per tant, es crea confusió allà on hi hauria d’haver consens, i es crea desafecció cap a les institucions per part de la gent, institucions que en principi ens haurien de marcar el rumb però que semblen voler amagar les debilitats de la seva gestió incrementant els conflictes en temes tan sensibles com l’educació i la sanitat.

Aquest és un conflicte educatiu sense precedents, cal assenyalar que l’estiu passat els docents demanaven diàleg amb el Govern, però aquest es va enrocar i va respondre sistemàticament amb l’únic argument de tenir majoria absoluta. Sembla ser que un dels pocs objectius d’aquest Govern és la persecució ideològica:es posaren nerviosos amb els llaços a les escoles, i ara aproven una llei per urgència per prohibir la llibertat de les escoles, per perseguir uns llaços que proclamen un compromís amb la llengua i amb la identitat.Un govern que en temps de crisi perd el temps en perseguir llaços!!! Tot això acompanyat d’una campanya infame de desprestigi i atac al professorat, malgrat que en el seu programa electoral deien que pretenien donar-li prestigi.

Mentrestant, si docents, inspectors educatius, sindicats, universitat ... és a dir, una gran part dels professionals de l’ensenyament els diuen que s’equivoquen, vostès com a gran argument recorden que tenen majoria absoluta.

Tres directors d’instituts de Maó expedientats sense sou i feina per complir la llei, és a dir, per fer cas del consell escolar que segons la LOE és qui decideix el projecte lingüístic de centre. Uns expedients oberts per raons partidistes, com ho demostra el fet que la inspecció educativa ha afirmat que no ha participat en la proposta d’obertura d’expedients disciplinaris a directors, tot desmentint la portaveu del Govern que es mostra sectària i que, a més, sembla faltar a la veritat en més d’una ocasió, ja que acusar els docents de no voler millorar el nivell de l’anglès dels nins i nines que representen el nostre futur és una fal·làcia, els pares preocupats sortiren al carrer no per negar-se el trilingüisme, sinó a una “absurditat” anomenada TIL, veiem com algunes escoles d’idiomes encara no disposen de mestres, aquest és el seu compromís amb l’ensenyament de l’anglès?

La llista de greuges als docents és llarga, per tant no seguiré amb la seva enumeració, el que m’agradaria saber però, és si tenen prou dignitat per sincerar-se. És que pretenen, vet aquí la pregunta concreta i fàcil de respondre, carregar-se l’educació pública? Volen desviar l’atenció cap a un tema amb el qual no hi havia conflicte per amagar-ne d’altres? Sincerament, no entenc res.