Imprimeix
Categoria: Convocatories
Vist: 1275


Com comentàvem a l'article d'informació de l'evolució de la pandèmia de la COVID a les Illes Balears, la situació a la nostra comunitat mostrava un increment de caos positius, pujaven el nombre d'ingressos hospitalaris i els indicadors  de  contagi empitjoraven. La previsió era que les autoritats prendrien noves mesures i enduririen algunes de les preses anteriorment. Així ha estat, el Govern de les Illes Balears ha comunicat que a partir del dimecres, 13 de gener s'implementen aquestes mesures restrictives, com a  gairebé  la majoria de les comunitats autònomes de l'Estat i en consonància amb les mesures preses en altres països europeus, encara més restrictives (A Anglaterra, França, Alemanya i Itàlia, entre d'altres,  hi ha diversos graus de confinaments).



Actualment a Mallorca hi ha 90 pacients amb COVID-19 a les UCI i més de 300 ingressats a planta i els hospitals de Son Espases, Son Llàtzer i Comarcal d’Inca han hagut de reduir l’activitat quirúrgica en previsió dels possibles ingressos, atesa l’evolució de la incidència de casos.

En aquest sentit, pel que fa a les dades epidemiològiques, a dia d’avui totes les illes se situen per damunt dels 60 casos per 100.000, que el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties considera el llindar a partir del qual un territori es troba en situació de risc. Mallorca és la que es troba en una situació pitjor i, amb una IA14 de 608,46 per 100.000 habitants, multiplica per 10 el límit esmentat. En el conjunt de les Illes la IA14 de és de 574,53 per 100.000 habitants.


A PARTIR DE DIMECRES 13 DE GENER


- Tancament dels bars i restaurants, (es permet el servei a domicili i per endur).

-  Tancament de les grans superfícies,  (comerços de més de 700 m², excepte supermercats)

-  Petit comerç, (obert fins a les 20 h, amb el 30% de la cabuda)

- Tancament de gimnasos i SPA

- Es mantenen la resta de mesures ja en vigor, com el toc de queda a les 22 h, malgrat que es recomana quedar a casa a partir de les 20 h.

-  La situació és de risc extrem a tota l'illa. És important que només sortim de casa si és essencial.

Les mesures s'han ajornat un dia, per tant s'aplicaran dia 13 de gener.


Informació del Govern de les Illes Balears