Imprimeix
Categoria: Convocatories
Vist: 1193

Dijous 17 de desembre de 2020 a les 18 h



Cada any quan arriben aquestes dates i coincidint amb el solstici d’hivern celebrem l’acabada de l’any expositiu al centre Melis Cursach. Ens agrada fer una celebració que gira en torn a la llum, concepte molt arrelat al nostre municipi, per que coincideix amb les festes de l’Esperança.

Aquest any, a causa de les restriccions imposades per les autoritats sanitàries, ha estat molt magre expositivament parlant.

Hem aprofitat aquests mesos de restriccions d’aforament i activitats per transformar el CMC. Per una banda s’ha obert la casa al públic organitzant les visites individualitzades amb les explicacions per mitjà de codis QR. Per altre banda la reorganització de l’oficina de Turisme allotjada a la planta baixa del casal ha permès obrir al públic la sala d’estar. Així mateix s’ha instal·lat un sistema de projecció que permet retransmetre in streaming les exposicions, visualitzar-les a la xarxa i també a una de les façanes de la casa. Estem també treballant en el condicionament d’altres zones i aspectes de la casa que en breu es presentaran al públic.

Es a dir han estat mesos de sequera expositiva que han tingut la conseqüència positiva de permetre la reorganització de les nostres infraestructures.

Les festes d’hivern de Capdepera, l’Esperança, coincideixen amb la celebració pagana del solstici, un ritual inherent a l’historia de l’home. Ja fa anys que el CMC per aquestes dades fa la Celebració de la llum, i a tal fi convidem a un artista per tal de que faci una intervenció al Centre. Aquest any l’artista convidat es Rogelio Olmedo, escultor resident a Mallorca i col·laborador des de fa anys del CMC. La instal·lació que ell proposa inaugura la recuperada sala d’estar del casal i alhora es projecta a la façana sud de l’edifici, fet que permet gaudir-la des de la plaça del poble.