Imprimeix
Categoria: Convocatories
Vist: 1607
El termini per presentar les obres acaba dia 15 de setembre de 2020.
Les obres s’han de presentar digitalment per correu electrònic en format PDF.
Com a novetat s'instaura el Premi Mallorca de literatura infantil




El Consell de Mallorca va crear l'any 2005 els Premis Mallorca de Creació Literària amb l'objectiu de fomentar l’escriptura en llengua catalana. Inicialment, amb les modalitats de narrativa i poesia i, durant uns anys, també s’atorgà el Premi de Narrativa Juvenil.

Després que la concessió d’aquestes distincions quedàs suspesa de 2012 a 2015, el Consell de Mallorca considerà molt positiu per a la promoció de l'ús de la llengua catalana impulsar novament la creació literària expressada en aquesta llengua i, per aquest motiu, recuperà els Premis Mallorca de Creació Literària l'any 2016. Des de llavors, cada any es celebra una nova edició dels premis. El 2017, per primera vegada, s'hi incorporà la categoria d'assaig.

Els Premis de 2020 inclouen, com a novetat, la categoria de literatura infantil, a més de les ja consolidades de narrativa, poesia, assaig  i textos teatrals.

Premis Mallorca de Creació Literària 2020

Dotació i modalitats

Els Premis Mallorca de Creació Literària, instituïts pel Consell de Mallorca, tenen una dotació de 79.000 €  i les modalitats següents:

Premi Mallorca de narrativa: 25.000 €

Premi Mallorca de poesia: 15.000 €

Premi Mallorca d’assaig: 19.000 €

Premi Mallorca de textos teatrals: 10.000 €.

Premi Mallorca de literatura infantil: 10.000 €

Edició de les obres 

El Consell editarà les obres guanyadores i en farà promoció, a través de l’editorial a qui s’hagi adjudicat aquest encàrrec per concurs públic.

Presentació de les obres als Premis 

Les obres s’han de presentar digitalment per correu electrònic en format PDF.

S’han d’enviar a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. amb l’assumpte: “Premis Mallorca de + modalitat”.

Termini de presentació

El termini per presentar les obres acaba dia 15 de setembre de 2020

Jurats

El jurat de cadascun dels premis estarà format per cinc membres de reconegut prestigi dins l’àmbit de la cultura de parla catalana.  

La composició dels jurats es farà pública abans d’acabar el termini de presentació de les obres, mitjançant la publicació corresponent en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. 

Veredictes

Els veredictes, que són inapel·lables, seran secrets fins a la data de lliurament del premi, que tindrà lloc en un acte institucional de lliurament abans de dia 31 de desembre de l’any en curs, moment en què es revelarà el nom dels autors i obres guanyadors en cadascuna de les categories. 

Consultau-ne les bases:
https://seu.conselldemallorca.net/ca/fitxa?key=52643