Imprimeix
Categoria: Convocatories
Vist: 1818
Dissabte dia 12 d'octubre a les 16h. Sortida i arribada al Centre Cap Vermell.
Un centenar d'atletes inscrits de tot el país.
Els números 1 del rànquing FEDME, Arantxa Pinedo i Ramón Álvarez, i la campiona d'Espanya Sonia Mirás, participaran en la carrera de 16 km.




Capdepera viurà dissabte una veritable festa de la marxa nòrdica, esport en auge en nombre de practicants i creixement competitiu, amb la celebració de la prova de la Copa d'Espanya de la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada (FEDME) en un circuit de 16 km que discorre per Cala Rajada i Cala Agulla.
En aquesta prova nacional prendran part esportistes del Top Ten del rànquing FEDME, com Arantxa Pinedo i Ramón Álvarez, situats al número 1; Sonia Mirás, al número 3 i més campiona d'Espanya d'aquesta modalitat esportiva; i la mallorquina Sara Joan Willits, al número 5 del rànquing. Fins a un total de 93 són les persones inscrites en aquesta competició.

A més de la seva dimensió nacional, la carrera de Cala Rajada - Cala Agulla de Marxa Nòrdica computa per a la Copa Balear, en la qual els esportistes de les Illes es juguen posicions en aquesta competició de caràcter regional.
La tecnificació d'aquesta modalitat esportiva a les Illes està en augment, i ja es compta amb una primera promoció oficial d'Entrenadors de Marxa Nòrdica, així com amb 7 nous àrbitres, que realitzaran les seves pràctiques durant la prova de demà.
Marxa Nòrdica, esport federat a les Illes.




La Marxa Nòrdica o Nordic Walking és una competició pedestre que es troba entre les disciplines reconegudes per la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada (FBME) i sempre sota la supervisió d'un equip d'àrbitres homologats per la pròpia FBME. El 23 de maig de 2014, la Conselleria d'Esports del Govern dels Illes Balears el va reconèixer com a nova disciplina esportiva en l'àmbit de la comunitat autònoma, sent la primera en tot el territori espanyol.

El Comitè Balear de Marxa Nòrdica Nòrdic Walking, integrat a la FEBME, ha impulsat la participació de la Selecció Balear de Marxa Nòrdica al circuit de competició de la FEDME, i un dels seus principals objectius és fomentar la visibilitat d'aquest esport i la participació d'atletes en la seva faceta competitiva. El club Myotgragus de Capdepera és un dels més importants de les Illes.





fotos arxiu