Imprimeix
Categoria: Convocatories
Vist: 1672


Dissabte 13 d’abril. 18.30h
Sala d’actes del Grup d’Estudis Sitgetans. Espai Cultural Pere Stämpfli.
Carrer d’en Bosc, 9. Sitges.


Jack Bilbo Hugo Baruck (1907-1967), personatge de difícil definició que corregué els anys trenta per terres catalanes i mallorquines, recollí en diversos llibres les aventures de la seva vida. Artista polifacètic; pintor, escultor, galerista, escriptor, però sobretot fabulador i entusiasta de la vida i la llibertat, és tot un personatge inqualificable que redactà al llarg de la seva vida la seva autobiografia en diverses versions, encara que aquesta que ara es presenta n’és la més extensa, profunda i potser veraç. Publicada inicialment a Londres el 1948 en gran format, i com una mena de catàleg personal de la seva obra, recull la seva agitada vida i les seves aventures fins a mitjans dels anys 40.

Bilbo és, a més, testimoni de l’inici de la guerra civil a Sitges, descripció que inclou en els capítols que dedica a descriure la seva estada per aquestes terres. On és
recordat, entre d’altres coses, per haver regentat el S.O.S. International Bar, al carrer Parellades cantonada amb Sant Pau, i sobretot per les seves excentricitats, inclosa la seva pretesa relació laboral amb Al Capone.

El llibre que ara es presenta és la primera traducció feta al català de cap llibre de Jack Bilbo, i inclou textos del net de Bilbo, Ben Woodeson, Gabriel Mir, Jordi Milà, Miquel Llull, i un text que li dedicà l’escriptor nord-americà Henry Miller.

L’acte contarà amb la presencia de Gabriel Mir, traductor de l’obra, Paco Galian, de l’Associació Cultural Cap Vermell, de Capdepera, i de Jordi Milà investigador de la vida de Bilbo.