Imprimeix
Categoria: Convocatories
Vist: 1627
L'obra teatral de petit format més guardonada dels darrers anys

Smiley és, i vol ser, una història d’amor amb totes les lletres. Fa riure i emociona. Mostra amb humor les pors a què ens enfrontem quan ens enamorem d’algú. Explora com han canviat la nostra vida les noves tecnologies com el WhatsApp o els iPhones, alhora que dissecciona amb precisió les contradiccions de les relacions afectives dins de la comunitat gai. És un homenatge a les comèdies romàntiques de sempre, de Nora Ephron a Howard Hawks. Smiley és tot això i més, però, sobretot, Smiley és un cant a l’amor.

Smiley va ser la comèdia revelació en la temporada 2012/13 de Barcelona. Plantejada com una història d'amor clàssica, però protagonitzada per dos homes, l'obra mostra amb humor les pors a què ens enfrontem quan ens enamorem d'algú, explora com han canviat la nostra vida les noves tecnologies com el WhatsApp o els iPhones, a la vegada que dissecciona amb precisió les contradiccions de les relacions afectives dins de la comunitat gai. És també un homenatge a les comèdies romàntiques de sempre, de Nora Ephron a Howard Hawks. Tots hem viscut la història de l'Àlex i Bruno, amb els seus estira i arronsa, amb les seves bronques i els seus reconciliacions. Perquè més enllà de l'orientació sexual es seus personatges, Smiley ens fa veure que tots som igual de vulnerables a l'amor. Guillem Clua va debutar en la direcció escènica amb aquesta obra. El text s'ha traduït a diverses llengües i ja s'ha estrenat a Madrid, Grècia, Xile i Mèxic.

Entrada: 8 €, anticipada: 5€ OIT Capdepera. Amb el suport del Consell de Mallorca”

Premi Time Out 2013: Mejor Obra.
Premi Butaca 2013: Mejor Espectáculo de Pequeño Formato.
Premi Butaca 2013: Mejor Texto.
Premi Butaca 2013: Mejor Actor Protagonista (Albert Triola).
Queer Theatre Awards 2016 (Atenas, Grecia): Mejor Obra.
Premi Atapib 2017 (Illes Balears): Mejor Actor Protagonista (Toni Sunyer y Héctor Seoane, ex aequo).
Premios Florencio 2018 (Uruguay): Mejor Comedia, Mejor Dirección (Vika Fleitas) y Mejor Actor (Nico Pereyra y Cristian Amacoria).
Premios ATI de Teatro Latino de Nueva York (EE.UU): Mejor Direccción, Mejor Producción en gira, Mejor Elenco y Mejor Texto, nominaciones.


"Smiley es deliciosa, muy divertida, sentimental sin blandenguería, y funciona porque los personajes tienen verdad, están maravillosamente observados y dirigidos por el propio autor con mano habilísima. Guillem Clua los dibuja con idéntico afecto, y a ambos les ha dado los mejores chistes, las mejores neurosis, los mejores sentimientos: es un placer conocerles. Extrae todas las vueltas de una trama que rebosa alegría y optimismo. Es real, es viva, es actual y es de siempre".
MARCOS ORDÓÑEZ - EL PAIS