Imprimeix
Categoria: Convocatories
Vist: 2010


El girasol viu de la llum del sol amb una dependència singular, superior a la de tot l'altre ser viu, de manera que passa els dies amb la mirada posada en ell; de nit s'esmorteeix, sospirant l'alba.Per ell neix i creix fins arribar a la seva maduresa; quan ja no pot seguir contemplant pel pes de la seva plenitud, s'asseca i fineix.
Com el gira-sol davant l'astre rei som els cristians davant Jesús Ressuscitat. (Llorenç Tous Massanet)


Com el lector podrà comprovar en aquest llibre, quan escriu treu del seu bagul espiritual els seus ressons personals a la Paraula de Déu i les marques que li han deixat en l'ànima els seus anys al costat dels exclosos del món.

El proper dimarts 22 de maig, Mn. Llorenç Tous presentarà el seu nou llibre Elogio al girasol, publicat per l'Editorial Lleonard Muntaner. En aquesta nova obra, l'autor realitza comentaris a l'Evangeli de Sant Joan, insistint sobretot en el tema de la resurrecció.

L'acte tindrà lloc a les 20'00h a la Capella Reial de la Seu. Presidiràn la presentació el Bisbe, Mons. Sebastià Taltavull, el degà-president de la Seu, Mn. Teodor Suau, l'editor i el propi autor del llibre.





Llorenç Tous Massanet (Capdepera, Mallorca, 1933) és el sacerdot de la Diócesis de Mallorca des de 1957. Va cursar estudis al Seminari de Palma, a la Universitat Gregoriana, a l'Institut Bíblic de Roma ia l'Escola Bíblica de Jerusalem.
Dedicà la seva activitat pastoral a l'ensenyament en el Seminari i als presos de la presó de Palma. Té una llarga experiència en el món de la marginació.
Ha publicat llibres d'experiències pastorals, com El que s'amaga una llavors. Ante el dolor dels presos; L'espiritualitat, com Matzoc, Diari d'un pelegrí; de comentaris bíblics, com San Juan, un teòleg d'avui o Grans de sal. Comentaris bíblics per a diumenges i festes; de memorias, com Memòries gabellines. Capdepera, 1930-1950; poètics, com El vell vident i Llavor de mostassa; i artístics, com Vitralls i rosetons de la Catedral de Mallorca, alguns d'ells publicats a Lleonard Muntaner, editor.
És Premi Cap Vermell 2013.
Com el lector podrà comprovar en aquest llibre, quan escriviu sac de la seva arma social els seus ecos personals a la Paraula de Déu i les marques que han deixat al seu costat els anys al costat dels exclosos del món.