Imprimeix
Categoria: Convocatories
Vist: 1790
El proper dijous, 28 de juliol, l'espectacle "DESCONHORT DE NOSTRA DONA de Ramon Llull", al castell de Capdepera



 La capella del Castell de Capdepera acull aquest dijous, dia 28 de juliol, la lectura dramatitzada DESCONHORT DE NOSTRA DONA de Ramon Llull, dirigida i interpretada per Lina Mira i amb música original interpretada en directe pel músic Jaume Compte. L'espectacle arriba a Capdepera després d'estrenar-se amb gran èxit el passat 16 de març a La Sang (Palma). 

La proposta escènica, a mig camí entre la lectura dramatitzada i l’obra de teatre, vol que els espectadors, mentre escolten els versos en occità, facin un viatge sensorial en el temps i cap al seu interior. Lina Mira (directora i actriu) i Jaume Compte (músic) ens proposen interactuar amb les seves disciplines artístiques per tal de crear un muntatge on tot giri entorn a aquest bellíssim i extremadament emocionant text del mestre Llull. 



És, sobretot, la història d’una dona mare que ens narra en primera persona el prendiment, la tortura i l’execució del seu fill, innocent de tota culpa, i de com ella, malgrat no ho pugui suportar, ho accepta. Nosaltres, a través de la seva mirada, revivim amb ella, passa a passa, el dolorós trànsit del seu fill cap a la mort. Les paraules amb què Maria narra aquests fets transpuen una emoció tan profunda que és molt difícil no condoldre’s. El seu patir, que serà el nostre, esdevindrà gairebé insofrible però, malgrat tot, és una història amb final feliç.