Imprimeix
Categoria: Convocatories
Vist: 1993
DECLARACIÓ INSTITUCIONAL AMB MOTIU DE LA MARXA ESTATAL DEL 7 DE NOVEMBRE 2015 CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES I DE CONDEMNA CONTRA QUALSEVOL TIPUS DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE CAP A LES DONES.


 

Aquesta és la declaració institucional aprovada per unanimitat del Ple de l'Ajuntament de Capdepera, a la sessió plenària de 5 de novembre de 2015.

" El 7 de novembre de 2015 confluirem a Madrid milers de persones de tot l'Estat, convocades pel Moviment Feminista, per a manifestar-nos contra les violències masclistes. 

Totes les persones i entitats, especialment les públiques, estam emplaçades no només a manifestar-nos i contribuir a aquesta acció ciutadana, sinó a reactivar i millorar la prevenció i les respostes. 

La subsistència de la violència masclista s'ha evidenciat en els gravíssims casos d'aquest estiu, deu anys després de la Llei integral contra la violència de gènere de 2004, després de nombroses lleis autonòmiques i un any després de la ratificació del Conveni d'Istanbul (BOE del 06.06.14). Lleis i tractats que s'incompleixen substancialment quant a prevenció a l'àmbit educatiu, que només donen protecció laboral, econòmica o d'habitatge a l’1% de les 126.742 denunciants, mentre creix la desigualtat, que és el medi de cultiu que propicia la violència. 

Els ajuntaments, com a institució més propera, som imprescindibles per a la prevenció i l'atenció social, jurídica i psicològica que estableix l'article 19 de la llei estatal de 2004. No obstant això, l'article 27.3.c) de la Llei de Règim Local reformat per la Llei 27/2013 estableix que els ajuntaments només podran prestar serveis socials, de promoció de la igualtat d'oportunitats i de prevenció de la violència contra la dona per delegació de l'Estat o de la Comunitat Autònoma (finançada al 100%), necessitats que en absolut es cobreixen amb els 6 milions de la partida 45 del programa 232C de Violència de Gènere en el Projecte de Pressupostos de l'Estat 2016.

Per això, aquest Ajuntament ACORDA: 

 

Capdepera, 5 de novembre de 2015