Imprimeix
Categoria: Convocatories
Vist: 2796
"LA SIDA NO ÉS UNA COSA DEL PASSAT CAL TENIR-HO PRESENT".



Per a més informació, clicau al llaç vermell



1 DE DESEMBRE, DIA MUNDIAL DE LA SIDA
Des de 1988, cada 1 de desembre es commemora el "Dia Mundial de la Sida" on persones de tot el món recordam el nostre compromís contra el VIH i mostram la nostra solidaritat a les persones afectades.
Aquest any el lema de la campanya es "LA SIDA NO ÉS UNA COSA DEL PASSAT CAL TENIR-HO PRESENT".

Recorda:
 Abans de tenir sexe amb algú, pactam perquè sigui segur. Les relacions sexuals sense protecció són avui dia la principal via de transmissió de la infecció pel VIH (79,5%), cosa que es relaciona amb l’augment d’altres infeccions de transmissió sexual i amb les interrupcions voluntàries de l’embaràs.

 No compartesc objectes punxants ni tallants (xeringues, agulles, maquinetes d’afaitar, raspalls de dents…). El 13,9% de les infeccions per VIH es produeixen per compartir els estris que s’utilitzen en el moment d’injectar-se droga.

 Si he tengut alguna pràctica de risc em faig la prova del VIH. A les Illes Balears el 54% de les noves infeccions pel VIH es diagnostiquen tard. Una detecció precoç de la infecció permet accedir al tractament, augmentar la qualitat i l’expectativa de vida, així com prevenir la infecció a altres persones.

 Abans de quedar-me embarassada em faig la prova del VIH. Conèixer abans de l’embaràs si s’està infectada pel VIH ajuda a prendre la decisió de quedar-se embarassada i, si aquesta és afirmativa, ajuda a reduir el risc de transmissió del virus al bebè i protegir la salut de la mare.

 No discrimin les persones amb VIH. Malgrat les millores assolides en els darrers anys en la protecció dels drets de les persones amb VIH, avui dia encara persisteixen situacions de discriminació. Els prejudicis sobre el VIH, i la informació errònia sobre les seves vies de transmissió provoquen desigualtats en l’accés als serveis sanitaris, a les prestacions socials, al mercat laboral o a l’habitatge. Des del punt de vista de salut pública aquesta
discriminació és un obstacle per a la prevenció del VIH.

L'Ajuntament de Capdepera s'adhereix a la campanya de sensibilització del 1 al 5 de desembre lliurant llaços de color vermell (símbol identificatiu) a tota la ciutadania. Si tens ganes de participar-hi recull el teu llaç vermell a les oficines municipals de Capdepera i/o de Cala Rajada.

A Espanya existeixen aproximadament 150.000 persones amb infecció per VHI i un terç ho desconeixen.
SI TENS DUBTES, FES-TE LA PROVA.

Més informació:
COORDINACIÓ AUTONÒMICA DE DROGUES I DE L'ESTRATEGIA DE LA SIDA
C/ de Jesús 38A
07010 - Palma
Tel.: 971 177 360
http://vihsida.caib.es