Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 3057

CORRELLENGUA 2010
2 maig 2010

10h: Plaça dels Pins de Cala Rajada
10,45 h: Plaça L'Orient


Joves de Mallorca per la Llengua organitza de bell nou una edició del Correllengua.


Què és el Correllengua?
Es tracta d'una cursa no comptetitiva en què una torxa per la llengua recorre els diversos municipis de Mallorca portada per persones anònimes, associacions i col·lectius de qualsevol índole i edat que hi vulguin participar a peu, corrent, en bicicleta, carretó o qualsevol altra modalitat de desplaçament, en què aquesta flama representa l'ús i cohesió social de la llengua catalana d'una manera lúdica i no partidista. I a banda de la cursa, a cadascun dels municipis es fa la lectura d'un manifest.
 
Quan?
Pas pel municipi de Capdepera: diumenge, 2 de maig de 2010
Sortida de Cala Rajada: 10h aprox des de la plaça dels Pins.
Arribada a Capdepera: 10.45h aprox i lectura del manifest a la plaça de l'Orient
Sortida de Capdepera: 11.15h aprox
 
Itinerari previst: pça de l'Orient - via Mallorca - via Joan Carles I - c/ Port - pça Orient - c/ Gomez Ulla - Baltasar Covas - carretera d'Arta MA15 fins al límit del terme municipal.
 
Disposam de camisetes del Correllengua 2010 al SAL.
 
Necessitaríem corredors voluntaris per cobrrir els diferents trams de recorregut.
Si hi voleu participar contactau amb el Servei d'Assessorament Lingüístic al 971 819201 o per correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..
 

Més informació:
Joves de Mallorca per la LLengua
971 723299






COMUNICAT

Joves de Mallorca presenta el Correllengua 2010, que recorrerà totes les poblacions de Mallorca entre el 17 d’abril i el 8 de maig

Els portaveus de l’entitat han fet una crida a la participació de tota la ciutadania

Avui, dijous, d’abril, els Joves de Mallorca per la Llengua han presentat en roda de premsa la sisena edició del Correllengua. Ho han fet els portaveus de l’entitat, Clara Kellner, Toni Oliver i Carme Sánchez, i els coordinador de l’activitat, Sebastià Maimó i Pere Ferrer. Amb aquesta nova edició, els Joves esperen treure tots els mallorquins i mallorquines al carrer per demostrar una vegada més la vitalitat de la llengua catalana. El Correllengua és una cursa de relleus no competitiva que recorre periòdicament els diferents pobles i ciutats de Mallorca. Els participants porten una torxa, la Flama de la Llengua, que passa de mà en mà entre persones de diferent edat, sexe, origen o ideologia, representant la perennitat i la continuïtat de la llengua catalana.

Aquesta edició començarà el dissabte, 17 d’abril, a Lluc, coincidint amb la Trobada de socis de l’Obra Cultural Balear i la cloenda de l’exitosa campanya Cafè per la Llengua. Aprofitant aquests actes, la flama de la llengua començarà el seu llarg recorregut que passarà per tots els pobles de la illa i per Ciutat.

El Correllengua Mallorca comptarà amb dues columnes, que prenen el nom de dos coneguts escriptors mallorquins, Miquel Àngel Riera i Miquel Bauçà. Les columnes travessaran tots els pobles de Mallorca durant tres caps de setmana (24 i 25 d’abril, 1 i 2 de maig i 8 de maig). Aquest darrer dia finalitzarà a Petra, coincidint amb la Diada del Moviment d’Escoles Mallorquines, amb una gran festa i un concert.  

Quant al Correllengua Palma, es farà el dia 30 d’abril, amb el pas de dues columnes, que prenen el nom de destacats activistes culturals i veïnals, la Rosa Bueno i la Toni Roig. Hi col·laboraran activament la nova delegació de l’Obra Cultural Balear a Palma i també els dinamitzadors lingüístics de les barriades. La flama passarà per tots els punts possibles de Ciutat, fent una gran festa al seu pas i acabarà amb un concert d’Obrint Pas.



Paral·lelament, també es faran un Correllengua als IES de Mallorca, pensat per fer arribar l’activitat als joves i promoure-hi la consciència lingüística.  

També es durà a terme un Correllengua a la Universitat, que es farà coincidir amb el Congrés d’Estudiants de Filologia Catalana. El Correllengua passarà pels diferents edificis del campus demanant una Universitat plenament en català.

A més a més, també s’organitzen una sèrie d’activitats culturals, que constitueixen el Correllengua Cultural. Ara per ara estan en marxa un Concurs d’escacs, una ruta històrica per Palma amb el reconegut Gaspar Valero i un Concurs de relats breus entre d’altres.

Els Joves de Mallorca per la Llengua, a més, també som conscients de la importància d’incorporar les noves tecnologies per a la difusió de les nostres activitats, per això organitzam també un Correllengua Digital amb el qual miram d’arribar, no només als mallorquins i mallorquines, sinó també a totes les persones escampades pel món que senten el català com la seva llengua.

 A la nostra web www.jovesllengua.cat trobareu tota la informació del Correllengua, des de les dades d’activitats en concret, les diferents columnes o el dia que el Correllengua passa pels diferents municipis.

 Totes aquestes activitats entren dins el marc del Correllengua 2010. Els Joves de Mallorca per la Llengua fan una crida a tothom a participar-hi i a engrescar-hi veïnats, amics o familiars. Persones de totes les edats, orígens, ideologies o condicions socials han de contribuir a que la flama arribi a tots els racons de Mallorca. El futur de la nostra llengua i cultura depèn de tots i cadascun de nosaltres.

Per a més informació:         
Carme Sànchez Alemany    665 357 300
Antoni Oliver Tomàs          670 956 682