Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2344


1r aniversari de la Residència de Capdepera


    La Residència de Capdepera ha celebrat aquests dies la festa del seu primer aniversari, amb diverses actuacions i amb els familiars dels residents. El diumenge 26 ha tingut lloc un dinar familiar, al pàrquing del centre, on la Confraria de Pescadors de Cala Rajada ha cuinat una paella per a 400 persones.A l’acte hi han assistit el batle de Capdepera, Bartomeu Alzina; el director General d’Atenció a la Dependència del Govern de les Illes Balears, Joan Manuel Rosa; la directora del grup SAR a Balears, Lourdes Amer; i el director de la residència de Capdepera, Gregorio Molina.

Image

   Durant la setmana han tingut lloc diverses actuacions a la Residència, e què han participat la coral Sol Naixent de Cala Rajada,  la Coral Gabellina, el grup de ball de bot Castell de Capdepera i la Bandeta de Música. També hi han participat  els mateixos residents, que han fet gaudir al públic d’un ball de danses del món, amb mocadors i tambors.

Image

  S’ha fet entrega de cinc premis: el primer premi del concurs de dominó, per al resident Tomeu Terrassa; el primer premi del concurs de dibuix, per a la resident Jerònima Aloi; el primer premi per al resident més antic de la residència, Biel Flaquer; i dos premis per als residents de més edat, Francisca Fortesa i Joan Garau.

Image

  Totes les autoritats han coincidit a agrair als familiars i als residents, als grups que han col·laborat amb les actuacions, a la Cobfraria de Pescadors, i als professionals que treballen al centre, que hagin fet possible la celebració. Tomeu Alzina ha comentat que la residència “era una demanda de la societat” i que era necessària “perquè la gent pugui tenir una vida digna”. Per la seva banda, el director General d’Atenció a la Dependència ha dit que la residència de Capdepera “és una de les millors que hi ha a les illes”, i que “ha de ser un espai de vida, no un hospital”, i “l’alternativa per quan no es pot viure a casa, sempre amb companyia dels familiars i amics”. 
  També ha comentat que s’està estudiant la possibilitat d’accedir a places del Centre de Dia a través de la llei de dependència.