Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 889


No compartim ni el fons ni les formes en l'amortització de la plaça d'una netejadora municipal












En el ple extraordinari celebrat el passat 6 de març el ple municipal va aprovar l'amortització de la plaça d'una treballadora pública, concretament d'una netejadora, i ho va fer amb els únics vots a favor de l'equip de govern. Més per Capdepera hi va votar en contra.

Fa escasos mesos el ple va aprovar l'adjudicació del contracte del servei de neteja dels edificis públics a una empresa, prèvia licitació, una tasca que fins ara es venia encarregant sense contracte licitat i a dit a vàries empreses, així com amb algunes treballadores del propi Ajuntament.

Una de les netejadores, que fa més de 20 anys que és treballadora de l'Ajuntament, no va acceptar la subrogació i el fet de passar a ser empleada de la nova empresa adjudicatària. La decisió de l'equip de govern va ser amortitzar la seva plaça, és a dir, acomiadar-la.

En primer lloc no entenem ni la urgència ni la necessitat de convocar un ple extraordinari per prendre aquesta decisió i, en segon lloc, després d'haver consultat la qüestió i atès el contingut d'algunes sentències al respecte, dubtam que la treballadora estigui obligada a subrogar-se.

Per altra banda aquesta treballadora ja fa temps que, a més de les funcions de neteja en feia d'altres, motiu pel qual no acabam d'entendre l’amortització d'aquesta plaça. No obstant, la decisió de l'equip de govern, ha estat la de tirar pel dret i acomiadar una persona que fa més de 20 anys que presta els seus serveis a l'Ajuntament.

Les formes demostrades aquesta legislatura pel Batle i l'equip de govern són lamentables en tots els sentits i aspectes, provocant crispació i malestar, motiu pel qual entenem que es fa precís un canvi.

 
 
Més per Capdepera