Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1748

La cancel·lació de la Fira de la Llampuga és incomprensible. Si el Batle i alguns regidors han renunciat a les seves responsabilitats haurien de presentar la seva dimissió demà mateix, per dignitat, o bé deixar de cobrar el seu sou”.

         .

 

Des de Més per Capdepera només podem mostrar la nostra perplexitat davant l'anunci de l'equip de govern de cancel·lar la Fira de la Llampuga, sense ni tan sols haver-ho parlat amb la resta de forces polítiques. En el comunicat municipal s'al·lega que altres festes i fires celebrades aquest estiu han provocat un augment de contagis, però evidentment no posen cap exemple, a més de ser totalment contradictori amb la reducció paulatina de contagis a l'illa durant el mes d'agost.

Pensam que l'únic motiu de la cancel·lació és la falta absoluta d'idees i d'il·lusió. L'equip de govern simplement ha decidit no fer feina i anul·lar tot allò que li pugui suposar una mica d'esforç. Amb un poc de treball, organització i aplicant les mesures adequades, la Fira de la Llampuga es podria celebrar perfectament.

Si actualment el Govern de les Illes Balears permet que 12 persones ocupin una taula a l'exterior en el sector de la restauració, per què no a una fira municipal? És tan difícil que a les zones de més aglomeració de gent, com ara a les coes, es faci guardar una distància i fer dur mascareta? Inclús hauríem entès que no s'organitzin concerts els vespres, tot i que l'estiu n'ha estat ple a Mallorca amb la gent asseguda. Però ni tan sols s'ha intentat, aquesta gent simplement ha renunciat a governar.

Ja vàrem comprovar amb les festes d'estiu que el Batle i els regidors han dimitit de les seves funcions, i han estat les associacions i agrupacions culturals les que han assumit l'organització d'actes concrets. Això sí, malgrat haver decidit estar amb les mans plegades, segueixen cobrant integrament el seu sou.

La immensa majoria de municipis organitzen i seguiran organitzant petits actes i fires, complint amb les mesures sanitàries adequades, com per exemple Artà, que aquest diumenge 12 de setembre celebrarà la seva fira. Capdepera, desgraciadament, és dels pocs municipis que ho anul·la tot, pel menfotisme dels seus governants.

Crida poderosament l'atenció el silenci de l'associació hotelera, col·laboradora en altres edicions, quan en realitat els seus associats seran dels principals damnificats per la cancel·lació. Estam convençuts que si aquesta decisió l'hagués presa un Batle de Més per Capdepera ja haurien demanat la seva dimissió.

Allò que no s'explica cap ciutadà d'aquest municipi és que, als vespres, els carrers de Cala Rajada i zones pròximes a bars nocturns estiguin plens de gent agrupada, o bé fent botellot, sense que l'Ajuntament faci res per impedir-ho, mentre que el mateix Consistori després al·legui motius sanitaris per cancel·lar una de les fires més importants del municipi.

El menfotisme d'aquest equip de govern i la seva desídia ha arribat a quotes tan escandaloses que des de Més per Capdepera demanam que qui no estigui disposat a assumir les responsabilitats per les quals va ser elegit que presenti la seva dimissió demà mateix.

 

Més per Capdepera